avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Evaziune fiscala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Evaziune fiscala

Un angajat in cadrul unei firme private poate achizitiona pe numele firmei( in cadrul careia este angajat) bunuri (exemplu:mobila,masina de spalat etc.)pentru a le folosi in folosul sau? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Nina1 , utilizator 17:30, 25 August 2010
Poate , si chiar se practica sistemul asta , dar trebuie sa va intelegeti cu controlul si sa faceti in asa fel incat aceste cheltuieli sa para ca sunt cheltuieli deductibile .
Daca vrei sa cereti rambursare de tva , este posibil sa va dea jos TVA-ul la control !
1. Problema este ca bunurile achizitionate pe numele firmei respective fac acum obiectul unui partaj.Angajatul fiind in proces de partaj sustine ca bunurile achizitionate in timpul casatoriei (care au fost trecute pe firma doar pentru a deduce tva-ul) dar au fost achitate cu banii comuni sunt in gestiunea firmei si nu pot fi partajate.E normal?Cum se procedeaza in astfel de situatii?
2.Daca angajatul nu renunta la ideea de a nu imparti bunurile cu ex-sotia aceasta din urma poate face plangere pentru evaziune fiscala impotriva societatii ?(Bunurile care sunt achizitionate de angajat pe numele firmei sunt inventariate de un evaluator bunuri comune si se afla in locuinta celor implicati in partaj)
3.Poate fi implicata societatea intr-un proces de evaziune fiscala?Multumesc
Firma poate sa emita factura pentru acele bunuri sau sa faca un contract de inchiriere cu angajatul , si rezolva situatia fara probleme cum ar fi evaziune fiscala si altele asemanatoare .
Cum poate firma respectiva sa emita factura sau sa faca contract de imprumut pe bunuri daca acestea au fost achizitionate acum cativa ani?Se ot face facturi retroactiv?
Nina1 a scris:

Cum poate firma respectiva sa emita factura sau sa faca contract de imprumut pe bunuri daca acestea au fost achizitionate acum cativa ani?Se ot face facturi retroactiv?

Se pot face facturi retroactiv , iar rezultatele sunt corectate cu ajutorul contului 1174 !

Alte discuții în legătură

Corectare factura inregistrata gresit pdoru pdoru Am constatat zilele trecute (august 2008) ca in martie 2007 (deci anul trecut) s-a inregistrat gresit in contabilitate o factura emisa de mine catre un ... (vezi toată discuția)
Emitere facturi fiscale pe numele firmei mele fara aprobare catre delegati fara legatura cu firma mea addeco addeco Am o problema cu o firma care a emis facturi fiscale pe numele firmei mele folosita ca si client, dar fara aprobarea mea, trecand ca delegati persoane care ... (vezi toată discuția)
Este evaziune fiscala? Nina1 Nina1 Buna ziua, In cadrul unei SC tip SRL s-au depus documentele contabile pe anul fiscal; s-a declarat venit 0 cu toate ca firma in anul respectiv realiza ... (vezi toată discuția)