avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general CMI -Plati facute la furnizori
Discuție deschisă în Contabilitate în general

CMI -Plati facute la furnizori

Am o nedumerire si as vrea sa primesc un raspuns foarte clar.
Daca la un cabinet stomatologic (CMI) se poate sa se treaca in registrul de incasari si plati o chitanta platita cu card de persoana fizica si nu de CMI sau de alta persoana fizica? De ce intreb acest lucru, pentru ca am o chitanta de la EON platita nu de pe cardul cu numele cabinetului (CMI dr.....) ci de pe cardul eliberat de alta banca si care apare numai numele si prenumele dr.
Iar in alte cazuri pe langa bonurile fiscale de la benzina apare ca a achitat cu cardul o alta persoana (sotul care si el are cabinetul lui si lucreaza in acelasi spatiu cu sotia). E complicat, nu?
Ce se intampla daca le inregistrez?
Cel mai recent răspuns: irmapaladin , utilizator 16:36, 9 Noiembrie 2010
Un document oarecare poate dobandi calitatea de document justificativ in conditiile prevazute in "Ordinul ministrului Finanţelor Publice nr. 3.512/2008 privind documentele financiar-contabile,"

"Documentele justificative trebuie sa cuprinda urmatoarele elemente principale:
-denumirea documentului;
-denumirea/numele si prenumele si, dupa caz, sediul/adresa persoanei juridice/fizice care intocmeste documentul;
-numarul documentului si data intocmirii acestuia;
-mentionarea partilor care participa la efectuarea operatiunii economico-financiare (cand este cazul);
-continutul operatiunii economico-financiare si, atunci cand este necesar, temeiul legal al efectuarii acesteia;
-datele cantitative si valorice aferente operatiunii economico-financiare efectuate, dupa caz;
-numele si prenumele, precum si semnaturile persoanelor care raspund de efectuarea operatiunii economico-financiare, ale persoanelor cu atributii de control financiar preventiv si ale persoanelor in drept sa aprobe operatiunile respective, dupa caz;

-alte elemente menite sa asigure consemnarea completa a operatiunilor efectuate.
Documentele care stau la baza inregistrarilor in contabilitate pot dobandi calitatea de document justificativ numai in conditiile in care furnizeaza toate informatiile prevazute de normele legale in vigoare.
3. In cuprinsul oricarui document emis de catre o societate comerciala trebuie sa se mentioneze si elementele prevazute de legislatia din domeniu, respectiv forma juridica, codul unic de inregistrare si capitalul social, dupa caz. "
Atunci cand platesi cu cardul . ti se elibereaza doua tipuri de bonuri : un bon fiscal pentru suma platita si un alt bon care confirma plata cu cardul;
In cazurile in care se face plata pentru si in interesul societaii , se inregistreaza plata in baza bonului fiscal si nu in baza extrasului de cont ;
Nu am inteles nimic.Cred ca asta era si scopul ,nu?Ce ar fi sa va explic si eu in termeni strict medicali,cu un citat din tratatul de chirurgie?Nu ati intelege nimic!Nu am facut asta niciodata ,fiecarui pacient i-am explicat pe limba lui ce are si de ce trebuie operat sau nu.Indiferent daca pacientul era academician sau taran!
Poate incercati sa raspundeti doamnei sau domnului stomatolog!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate partida simpla ContSters118753 ContSters118753 Fiind Intreprindere individuala si tinand contabilitatea in partida simpla doresc sa stiu daca pot cumpara materii prime,consumabile in sume mici pana la ... (vezi toată discuția)
Pfa danatr danatr bonurile fiscale mai mici de 100 ron trebuie sa fie insotite de factura fiscala? (vezi toată discuția)
Bonul fiscal dates.raluca dates.raluca Buna ziua, bonul fiscal daca are o valoare mai mare de 100 de lei nu mai este deductibil? Exista vreo lege? Va multumesc! (vezi toată discuția)