Buna ziua,
Am primit in contul online de la ANAF o "Adresa de instiintare privind infiintarea popririi" in format .pdf si contine urmatorul text:
Dosar de executare nr. XXXX
Nr. XXXX din X.06.2018
Cod de identificare fiscala CNP-ul meu
În baza art.236 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, va comunicam ca s-a luat masura indisponibilizarii sumelor existente, precum si cele viitoare provenite din încasarile zilnice în conturile în lei si/sau în valuta deschise la:
BANCA MEA XXXX
precum si pentru orice sume reprezentând venituri si disponibilitati banesti în lei si valuta, titluri de valoare sau alte bunuri mobile necorporale detinute si/sau datorate, cu orice titlu, dumneavoastra de catre:
FIRMA UNDE LUCREZ, CUI: XXXXX
sau pe care le va datora si/sau deþine în viitor în temeiul unor raporturi juridice existente.
Sumele urmaribile vor fi retinute si virate în conturile deschise la unitatea de Trezorerie a Statului Trezorerie Sector X, pe numele debitorului NUMELE MEU, CNP: XXXX pentru a stinge obligatiile fiscale/bugetare datorate de acesta, dupa cum urmeaza:
Denumirea obligatiei fiscale/bugetare: Sume din recup. debitelor prov. din drep. necuv
Categoria sumei de plata: D
Titlu executoriu nr. / data: XXXXXXX/X.X.2015
În temeiul art.233 alin. (7) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, în cazul în care popririle înfiintate de organul de executare genereaza imposibilitatea de a va continua activitatea economica, cu consecinte sociale deosebite, va puteti adresa creditorului fiscal care poate dispune, la cererea dumneavoastra si tinând seama de motivele invocate, fie suspendarea temporara totala, fie suspendarea partiala a executarii silite prin poprire.
Suspendarea se poate dispune, o singura data, pe parcursul a 2 ani calendaristici pentru o perioada de cel mult 6 luni consecutive de la data comunicarii catre banca sau alt tert poprit a actului de suspendare a popririi.
Împotriva prezentului înscris se poate introduce contestatie la instanta judecatoreasca competenta, în termen de 15 zile de la comunicare sau luare la cunostinta, în conformitate cu prevederile art. 260 si 261 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare.
Conducatorul organului de executare, XXXX
Este prima oara cand primesc asa ceva. As dori sa stiu:
1. Unde pot sa caut online despre acest dosar/instiintare ?
Ideea este sa aflu mai multe despre acest dosar/instiintare. Cum s-a calculat de s-a ajuns la suma pe care o am de platit/poprire si altele.
In prima faza, eu consider ca este o greseala. Nu stiu despre ce este vorba. De ce ANAF-ul, cand trimite ceva, nu spune absolut toate informatiile ?
2. Nu stiu la ce se refera asta "Sume din recup. debitelor prov. din drep. necuv". Are legatura cu firma la care lucrez ? Oare firma nu a platit impozitele mele ?
Pana si pe o chitanta scrie numele produsului si pretul. In cazul meu numele "produsului" este ceva VAG si doar suma este clara. Este normal asa ceva ?
3. Am vazut ca titlul executoriu este din anul 2015. De ce abia acuma(2018) am primit aceasta informatie ?
4. Cumva se poate prescrie si cum ?
5. Am vazut este scris ca se poate face contestatie. Trebuie neaparat cum scrie acolo la instanta judecatoreasca ? Nu se poate trimite la ANAF ? Si daca se poate trimite pe email ?
6. Unde gasesc un formular de contestatie pentru cazul meu ? Contestatia cu ce motiv se poate face ?
7. Pana iau eu toate demersurile cu ajutorul celor care imi vor raspunde, as dori sa mai stiu daca poprirea incepe din prima zi de la instiintare, adica daca cumva saptamana asta imi dispar banii din banca, sau trebuie sa treaca un anumit numar de zile ? Cumva trebuie sa treaca 15 zile, cat am eu dreptul ca si timp pentru contestatie ?
8. In functie de raspunsurile primite, sper ca voi putea stii ce am de facut de acuma in colo, daca nu, o sa revin si cu aceasta intrebare in legatura cu pasii de urmat.
Va multumesc pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns:
Irina_sebea , utilizator
18:41, 20 Iunie 2018