Conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice
Buna ziua. Am și eu o întrebare. In 2015 mi-a fost anulat permisul pt alcool . Vă rog să îmi spuneți de când pot sa incep din nou. A trecut un an de la rămânerea hotărâri definitive. Oare pot sa intru in examen că mi-am făcut tot analize. Eu am primit doi ani cu suspendare pot sa intru in examen sau trebuie sa aștept încă un an cât este suspendarea. Vă rog să îmi răspundeți că eu deja m-am programat la proba teoretica
In cazul suspendarii sub supraveghere, permisul poate fi redoandit in termen de 1 an , de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.
Aveţi posibilitatea să redobândiţi dreptul de a conduce autovehicule, respectiv să obţineţi un nou permis de conducere.
Numai în situaţia în care fostul titular al permisului de conducere îndeplineşte una din condiţiile art. 116, alin.1, lit. a,b,c,d menţionate mai jos, atunci acesta poate solicita aprobarea prezentării la examen în vedere redobândirii permisului de conducere, pentru toate categoriile avute anterior. Astfel, pentru redobândirea permisului de conducere care a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare, solicitantul se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:
-- au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
-- a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
-- interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art.64 lit.c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.
Vă mulțumesc mult pentru răspuns. Eram speriat că azi doamna de la probațiune a zis ceva că sa schimbat legea și se poate susține examen doar după ce trece suspendarea dar a zis să mă interesez că nu e sigura. M-am gândit eu că nu se poate schimba legea așa peste noapte. Mi de mulțumiri o seara frumoasa
Poate ar fi interesant sa detaliezi un pic....eu am castigat un proces cu permis anulat in conditiile in care am fost condamnat in 2016 pe legea veche respectiv art 87 alin 1...urmeaza sa ridic permisul in 15 zile daca nu fac recurs cei de la brigada rutiera