avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Copilul vecinilor îmi hărțuiește copiii iar ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Copilul vecinilor îmi hărțuiește copiii iar părinții lui nu iau nicio măsură. Suntem exasperați, dacă nu încetează voi face plângere penala și îmi angajez avocat. Ce șanse de câștig am?

copilul de 12 ani al unor vecini de cartier,care are 175 si aprox 80 kg,imi hartuieste copiii (16 si 18 ani) cu scuipat,piedica,aruncat cu mingea in cap si aruncat cu corcoduse vara,pocnitori iarna.Situatia tine de vreo 2 ani cu intermitente,timp in care am sfatuit copiii sa treaca cu vederea .S-a ajuns ca ei sa se simta stresati din aceasta cauza(ei s-au confesat).
M-am adresat mamei copilului dar aceasta sustine ca doar glumeste si nu le face rau.
Pentru ca situatia a degenerat iar copilul in cauza arunca in casa si in geamuri cu ce apuca,in timp ce eu si sotul meu suntem la service am ales sa fac o plangere la politie,una simpla,nu penala.

Lucru care I-a facut sa o ia razna complet,parintii copilului injurandu-ne si amenintindu-ne,iar pe copilul lui sfatuindu-l agresiv sa-mi bata copiii de cate ori ii vede.

Suntem exasperati,daca nu inceteaza,voi face plangere penala si imi pun avocat.Ce sanse de castig am?

Mentionez ca nu vreau decat sa fim lasati in pace.
Ultima modificare: Joi, 21 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: viorel55 , utilizator 15:57, 22 Iunie 2018
Ce e de inteles, ca un copil de 12 ani, hartuieste aproape un adolescent de 18 ani !?. In lumea copiilor, este bine sa nu te prea amesteci. Copii dumneavoastra vor invata incet, incet sa se apere singuri. Nu le faceti niciun serviciu daca-i invatati ca fusta lu mama, e cea mai buna aparare. Chiar niciun serviciu. Nu vor putea trai o viata intrun borcan. Trimite-ti-i sa faca sport, dezlipiti-i de calculator si sa vedeti cat de repede se va schimba increderea in sine si puterea de a face fata unor astfel de situatii.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iunie 2018
viorel55, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
P9ate ca ar fi mai eficienta o judecata civila.

In penal doar pentru instigarea la agresiuni ar raspunde penal parintii daca se va dovedi...ceea ce este putin probabil...

Oricum ar trebui sa apelati la justitie...
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiind minor, aveți doar opțiunea unei acțiuni civile fondate pe răspunderea părinților pt fapta copiilor lor minori; luați legătura cu un avocat.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Primul pas trebuie sa fie inregistrarea acestor amenintari fara sa vada si ceilalti. Dupa ce aveti destule dovezi consultati un avocat.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este cum spui viorel55, pentru ca sint caractere si caractere de copii si adolescenti, ce sport sa faca, si daca le place sahul sau tirul cu arma, si nu le place boxul care este problema. Sigur copilul acela de 80 Kg si 12 ani virsta provine din parinti care la fel faceau si ei la ani copiariei lor. Mie la fel mi sa intimplat cu un nepot care a venit pe la noi in Spaña, il agresau uni copii de Marocani cu lovituri pe la spate iar apoi fugeau. In trei saptamini nepotul a plecat nu a mai vrut sa stea in Spaña, este in Germania de 2 ani si niciodata nu la agresat nici un copil.

Alte discuții în legătură

termen depunere plangere moldovanmaria moldovanmaria Fiica mea a fost agresata fizic si verbal la scoala, de catre un grup de colege. Am scos certificatul medico-legal, si am depus plangere la directorul ... (vezi toată discuția)
Alocatia de stat pentru copii in cazul persoanelor care lucreaza in spania cristi1975 cristi1975 incerc sa depun actele pentru alocatia de stat pentru un copil nascut in luna martie in Spania, acolo unde lucrez de mai multi ani, dar de la Primarie mi se ... (vezi toată discuția)