avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Delegarea activitatii - salariatii?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Delegarea activitatii - salariatii?

Buna ziua! Am o intrebare la care nu stiu sa raspund si care pentru mine este o urgenta. Societatea la care lucrez este in insolventa si prin planul de reorganizare s a decis cf unui articol din legea 85/2014 delegarea activitatii sale catre un operator eligibil. In speta ELCEN va trece activele si activitatea la Energetica, compania primariei Bucuresti. In planul de reorganizare este prevazut ca se va negocia cu aceasta contractele individuale de munca ce vor fi considerate transferabile. Ca urmare o parte din salariati raman in societatea devalizata pana la radierea acesteia. Celorlalti salariati "transferabili" li s-a precizat ca deoarece si RADET si Energetica au compartimente similare si aceleasi functii de executie, vir da concurs pe posturile din organigarama noii societati. Va rog sa imi spuneti care este reglementarea legala care permite ca daca activitatea este transferata cu tot cu resursa umana, salariatii sunt obligati sa dea din nou concurs pentru postul pe care deja il ocupa prin concurs in vechea societate. Va multumesc, inseamna foarte mult pentru mine sa stiu daca merg sa dau in judecata societatea referitor la acest aspect!

Alte discuții în legătură

Insolventa - transfer afacere Mitzi76 Mitzi76 Buna ziua! Lucrez la ELCEN Bucuresti, care se afla in insolventa. Pe baza art 133 alineat 5 litera C din legea 85/2014 s a stabilit in planul de reorganizare ... (vezi toată discuția)
Faliment societati teodora g teodora g o societate care este in faliment poate fi considerata ca este in stare de insolventa? (vezi toată discuția)
Aprobare/modificare structura organizatorica Lipi Lipi Va rog, o mana de ajutor... Lamuriti-ma pentru ca altfel iese cu scantei intre mine si colega... Puneti in balanta 30 de ani experienta (ea) si incapatanare ... (vezi toată discuția)