avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi

Joi, 10 aprilie, are loc evenimentul: Diurne 2025 - Regimul fiscal și juridic al indemnizațiilor pentru munca în deplasare. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Insolventa - transfer afacere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Insolventa - transfer afacere

Buna ziua! Lucrez la ELCEN Bucuresti, care se afla in insolventa. Pe baza art 133 alineat 5 litera C din legea 85/2014 s a stabilit in planul de reorganizare ca se va face transferul afacerii la compania PMB Energetica. In plan scrie ca se vor selecta contractele individuale de munca considerate transferabile. Mai scrie ca se va stabili o structura de personal impreuna cu aceasta companie deoarece va prelua si afacerea RADET unde sunt si acolo compartimente cu personal avand aceleasi functii. Administratorul special al ELCEN sustine ca se va da concurs pe posturile noii organigrame. Va rog sa mi specificati ce legi si articole spun ca unui salariat care a fost incadrat cu cim nedeterminat si concurs la o companie a carei afacere se transfera i se poate impune sa dea din nou concurs pentru acelasi post, chiar daca e alta companie. Ce se poate face din punct de vedere legal pentru ca salariatii sa fie mai bine protejati? Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Delegarea activitatii - salariatii? Mitzi76 Mitzi76 Buna ziua! Am o intrebare la care nu stiu sa raspund si care pentru mine este o urgenta. Societatea la care lucrez este in insolventa si prin planul de ... (vezi toată discuția)
Este posibila incetarea cim cf. art. 55 lit.c in ultima zi de preaviz? ContSters146823 ContSters146823 Daca angajatul in ultima zi de preaviz cere desfiintarea CIM cu acordul partilor, preavizul fiind dat in conformitatae cu art 65-68 , este corect sa-i incetam ... (vezi toată discuția)
Restructurare la primarie unei comune dana81 dana81 Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. Conform OG 63/2010 la o primarie trebuie sa ramana un nr de 43 posturi, in conditiile in care ... (vezi toată discuția)