Interventie moderator:
:rtfm:
Katy66:
Noul topic deschis de dvs. are continuitate cu acesta asa ca l-am mutat aici pentru o mai buna intelegere si din partea consultantilor si din partea dvs.
Katy66 a scris:
Am primit o instiintare (nu o decizie ) de preaviz ca unitatea a iniţiat procedura de concediere colectivă, prevăzută la art. 65-80 din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii, republicată. Unitatea unde lucrez s-a reorganizat prin desfiintare si infiintarea unei alte unitati care a preluat prin protocol activitatea celei care s-a desfiintat. Ni s-a sugerat angajatilor care am fost preluati sa facem cerere de inceheierea activitati cu acordul partilor, in ultimele zile de preaviz, unii dintre noi chiar in ultima zi, pentru a nu mai beneficia de citeva salarii compensatorii ce erau stipulate in CCM la desfiintarea unitatii.( mi se pare corect ca odata ce ai fost preluat de noua unitate sa nu mai beneficiezi de salarii compensatorii dar in CCM nu era prevazut si un asemenea caz ) Nu as vrea sa gresec de aceea va rog sfatuiti-ma daca este corect ca in timpul preavizului ( chiar in ultima zi de preaviz)CIM sa fie desfacut cu acordul partilor.(art.55(b) Este vorba de OUG 82/2011 de infiintare a ANIF prin reorganizarea ANIF RA(ACEASTA DESFIINTINDU-SE LA DATA INCHEIERII PROTOCOLULUI)
Multumesc.