avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... este posibila incetarea CIM cf. art. 55 lit.c in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

este posibila incetarea CIM cf. art. 55 lit.c in ultima zi de preaviz?

Daca angajatul in ultima zi de preaviz cere desfiintarea CIM cu acordul partilor, preavizul fiind dat in conformitatae cu art 65-68 , este corect sa-i incetam activ cu art 55 lit c, la terminarea preavizului?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:15, 5 Ianuarie 2012
Nu este posibil deoarece:
1. procedura inceputa se finalizeaza conform deciziei (preaviz-concediere);
2. din art. 55 lit.c) deriva incetarea la initiativa salariatului (demisia) sau a angajatorului (concedierea).
Angajatorul a avut initiativa concedierii in baza art.55.-c) ducand-o la indeplinire prin coroborarea cu art. referitoare la concediere, art.65-68.
Conform noului cod al muncii preavizul nu a fost dat printr-o decizie, a fost doar o instiintare de preaviz. Unitatea unde lucrez s-a reorganizat prin desfiintare si infiintarea unei alte unitati care a preluat prin protocol activitatea celei care s-a desfiintat. Ni s-a sugerat angajatilor care am fost preluati sa facem cerere de inceheierea activitati cu acordul partilor, in ultimele zile de preaviz, unii dintre noi chiar in ultima zi, pentru a nu mai beneficia de citeva salarii compensatorii ce erau stipulate in CCM la desfiintarea unitatii.( mi se pare corect ca odata ce ai fost preluat de noua unitate sa nu mai beneficiezi de salarii compensatorii dar in CCM nu era prevazut si un asemenea caz ) Nu as vrea sa gresec de aceea va rog sfatuiti-ma sa procedez corect.Este vorba de OUG 82/2011 de infiintare a ANIF prin reorganizarea ANIF RA(ACEASTA DESFIINTINDU-SE LA DATA INCHEIERII PROTOCOLULUI)
Multumesc.
revocati Decizia initiala si incetati cu 55;)
Multumesc .Am gresit litera era vb de 55 (b).Deci este posibil.
Interventie moderator:
:rtfm:
Katy66:

Noul topic deschis de dvs. are continuitate cu acesta asa ca l-am mutat aici pentru o mai buna intelegere si din partea consultantilor si din partea dvs.

Katy66 a scris:

Am primit o instiintare (nu o decizie ) de preaviz ca unitatea a iniţiat procedura de concediere colectivă, prevăzută la art. 65-80 din Legea nr. 53/2003 – Codul Muncii, republicată. Unitatea unde lucrez s-a reorganizat prin desfiintare si infiintarea unei alte unitati care a preluat prin protocol activitatea celei care s-a desfiintat. Ni s-a sugerat angajatilor care am fost preluati sa facem cerere de inceheierea activitati cu acordul partilor, in ultimele zile de preaviz, unii dintre noi chiar in ultima zi, pentru a nu mai beneficia de citeva salarii compensatorii ce erau stipulate in CCM la desfiintarea unitatii.( mi se pare corect ca odata ce ai fost preluat de noua unitate sa nu mai beneficiezi de salarii compensatorii dar in CCM nu era prevazut si un asemenea caz ) Nu as vrea sa gresec de aceea va rog sfatuiti-ma daca este corect ca in timpul preavizului ( chiar in ultima zi de preaviz)CIM sa fie desfacut cu acordul partilor.(art.55(b) Este vorba de OUG 82/2011 de infiintare a ANIF prin reorganizarea ANIF RA(ACEASTA DESFIINTINDU-SE LA DATA INCHEIERII PROTOCOLULUI)
Multumesc.


Ultima modificare: Duminică, 1 Ianuarie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

Alte discuții în legătură

Concedierea colectiva elenadragoi2008 elenadragoi2008 salut, firma la care lucrez se inchiriaza iar patroni noi ne preiau pe unii dintre noi, iar ceilalti intra in somaj, va rog sa imi spuneti ce drepturi avem, ... (vezi toată discuția)
Transferul de la un loc de munca la altul - valexandra valexandra Buna ziua, Ma poate ajuta si pe mine cineva, cu cateva sfaturi in ceea ce priveste problema de mai jos? Eu vrea sa plec de la actualul loc de munca , la alt ... (vezi toată discuția)