avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Transferul de la un loc de munca la altul -
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Transferul de la un loc de munca la altul -

Buna ziua,
Ma poate ajuta si pe mine cineva, cu cateva sfaturi in ceea ce priveste problema de mai jos?
Eu vrea sa plec de la actualul loc de munca , la alt loc de munca . As fi interesata sa stiu daca se poate pleca prin transfer, si care este procedura in acest caz. Daca este posibil acest lucru, mai este necesar sa stau in preaviz? In ceea ce priveste zilele de concediu si acestea se pot transfera.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:02, 5 Iulie 2012
Daca lucrati in sectorul de stat ca functionar public,exista transferul in interesul serviciului.
In sectorul privat nu mai exista transferul de la un loc de munca la altul.Modalitatea este de a solicita incheierea CIM cu acordul partilor iar a doua zi va angajati la societatea la care doriti.
Preavizul este stipulat in CCM la nivel de unitate sau in ROI.Depinde de angajator.
La fel de bine puteti efectua si preavizul, iar apoi sa va angajati in alta societate.
dar cu zilele de concediu care le am la ora actuala cum ramane? (lucrez in sistemul bancar)
Ultima modificare: Marți, 26 Iunie 2012
valexandra, utilizator
Nu aveti cum sa plecati prin transfer, intrucat aceasta institutie nu mai este reglementata pentru persoanele care au raport de munca.
In acest sens, plecarea se va face dupa ce veti inceta c.i.m. la actualul angajator, in conditiile prevazute de Codul Muncii.

Preavizul este reglementat in cazul demisiei si a concedierii in baza art.61 lit.c si d, art.65 si art.66 C.mun.

In cazul demisiei, termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.

Zilele de CO neefectuate se vor compensa in bani la incetarea contractului individual de munca, potrivit art.146 alin.4 C.mun.
Zilele de CO nu se pot transfera de la un angajator la altul decat in cazul prevazut de art.173 C.mun. si ale Legii nr.67/2006.
In contractul de munca este obligatoriu de trecut salarul brut sau salarul net?
In contractul de munca se trece salariul brut.
Potrivit modelului-cadru al c.i.m. avem :
J. Salariul
1. Salariul de baza lunar brut:...................... lei
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz, drepturi salariale adrianastefan adrianastefan Buna ziua ,ma numesc Adriana si întrebarea mea este: -pot sa plec prin transfer de la locul actual de munca la noul loc de munca si cum se procedeaza,dar ... (vezi toată discuția)
Demisie- incetare contract de munca prin acordul partilor-predare legala K-nndy K-nndy Buna ziua. Doresc sa plec de la locul actual de munca. Detin functie de conducere cu drept de semnatura, de 2 ani. Deoarece cunosc istoricul desfacerii ... (vezi toată discuția)
Demisie VaduvaL VaduvaL Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca am avut contract pe perioada determinata pe 3 luni adica 03.06.2016-02.09.2016,iar pe 02.09.2016 am primit act aditional ... (vezi toată discuția)