avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa judiciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa judiciara

Am rugamintea sa-mi spuneti daca taxa judiciara pentru o cerere in constatarea calitatii de mostenitor si a masei succesorale cu inscrierea cotelor parti in CF incadrare facuta de instanta este corecta.
"Potrivit cerlntei de la punctul C, va punem In vedere sa achitati taxa judiciara de timbru in cuantum de ......... lei, reprezentand:......lei, calculata conform art. 3 din OUG nr. 850/2013; ...... lei conform art.8 alin.1 lit. a) pentru stabilirea calitaliide motenitor: ..... lei pentru capatul de cerere privind intabularea in cartea funciara."
Am facut cerere de reexaminare prin care am invocat :
Art. 5
(1) Cererile in materia partajului judiciar
a) stabilirea bunurilor supuse impartelii � 3% din valoarea acestora;
b) stabilirea calitatii de coproprietar si stabilirea cotei-parti ce se cuvine fiecarui coproprietar � 50 lei pentru fiecare coproprietar
Art. 20
Cererea a fost respinsa.

Alte discuții în legătură

Taxa timbru imobil -partaj loorredana_blue loorredana_blue Buna ziua! Pt un imobil cu valoarea de 110000 lei, ce taxa de timbru trebuie sa plătesc , in conditiile in care procentul s.a stabilit la 5%, iar eu vreau sa ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru partaj doineamariana doineamariana Buna ziua! As vrea sa stiu daca, in cadrul procesului de partaj, in urma cererii de acordare a facilitatilor ce am depus-o voi primi o reducere a taxei, dar in ... (vezi toată discuția)