avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare

Buna Seara
Am o mica ne lamurire la o persoana care a esit la pensie si nu a adus decizia de pensionare.
E normal ca acea persoana sa fie angajat-a sa eie si pensie fara a aduce decizia de pensionare .
Cel mai recent răspuns: gabisim , utilizator 09:02, 23 Iunie 2018

gabisim a scris:

Buna Seara
Am o mica ne lamurire la o persoana care a esit la pensie si nu a adus decizia de pensionare.
E normal ca acea persoana sa fie angajat-a sa eie si pensie si salariu fara a aduce decizia de pensionare .

Despre ce fel de pensie este vorba?
Buna Ziua.
Este vorba de pensie la limita de virsta (normala) si acea persoana nu a adus decizia.
Si in prezent ia si pensie si salariu fara a fi declarat decizia de pensionare.
Are voie sa cumuleze pensia cu salariul. Greșeala este a angajatorului care nu a constatat încetarea de drept a c.i.m..
Ultima modificare: Vineri, 22 Iunie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
in situatia de fata vina o are dn de la personal care nu a cerut decizia si nu a declarat conducerii despre situatie, Ia fiind partas la fals in acte.

Alte discuții în legătură

Pensie VoiculescuC VoiculescuC În situatia în care am primit decizia de pensionare , ca să îmi pot primi pensia trebuie să mi se facă decizie de încetare contract de muncă ? . ... (vezi toată discuția)
Pensionare solov solov O colea a solicitat adeverinta pentru pensionare pentru limita de virsta in luna februarie.Decizia a primit-o aprox. dupa 45-60 zile,insa nici acum nu a ... (vezi toată discuția)
Incetare contract individual de munca in caz de pensionare VERONICA56 VERONICA56 Va rog sa ma lamuriti intr-o problema;am cerut de la serviciu o adeverinta pt pensionare pt limita de varsta,si acolo scrie ca mi-a desfacut contractul cu data ... (vezi toată discuția)