avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Concediu medical -angajat la 2 firme
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Concediu medical -angajat la 2 firme

Buna ziua,
Am cateva nelamuriri legate de plata concediului medical pe care l-am avut. Din septembrie 2017 am fost angajat la 2 firma (firma 1 si firma 2) pana in februarie pe firma 1 am fost angajat cu program de 8 ore iar pe firma 2 cu 2 ore.Din 1 martie am incetat contractul de munca pe firma 1 si am inceput cu 8 ore pe firma 2. Am avut concediu medical din 15 martie pana in 15 aprilie.Puteti sa ma lamurati ce baza de calcul trebuie considerata pentru concediul medical. Se calculeaza si pe firma 1 acolo unde am avut program de 8 ore? Sau se calculeaza pe firma 2 pe care sunt angajat acum cu 8 ore dar inainte am fost cu 2 ore.
Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 22 Iunie 2018
Alin Liviu, utilizator
Cel mai recent răspuns: luminita29 , utilizator 09:15, 28 Iunie 2018
Avand in vedere ca incepand cu 1 martie nu mai aveti 2 contracte ci doar un contract de munca activ atunci medicalul se va calcula pentru contractul de munca activ adica la firma 2. Baza de calcul se ia ultimele 6 luni de pe firma 2. Firma 1 nu mai are nici o treaba cu medicalul dumneavoastra pentru ca nu mai sunteti angajat acolo.
Nu ! Calculul concediului medical se face tinand cont de veniturile realizate in ultimile 6 luni la ambele locuri de munca, cumulat. . Odata cu transferul, firma1 trebuia sa va elibereze si o fisa fiscala, care se utilizeaza fix in astfel de cazuri, cand se face apel la istoricul salarial al angajatului. Si e logic, atata timp cat ati platit CASS si la firma1 si la firma2 pe fiecare contract in parte.
Ultima modificare: Vineri, 22 Iunie 2018
viorel55, utilizator
sunt 2 firme separate din cate vad...iar medicalul va merge la o singura firma deoarecela cealalta firma nu mai lucreaza deci?cum sa calculezi veniturile cumulat??? asa faceti si la concediul de odihna?tot cumulat? nu cred ca e ok ce spuneti
Contributia la sanatate este individuala adica nu depinde de angajator. (o plateste omul , nu angajatorul). Daca de exemplu omul a lucrat la firma1, a platit CASS, se angajeaza maine la firma2 si se imbolnaveste, ce faci ? In opinia dumneavoastra, omul a platit degeaba CASS-ul la firma1 ? Nu-i platesti CM-ul ? Imi pare rau sunteti intro eroare. Daca salariatul prezinta o fisa fiscala dela firma1, aveti toate elementele legale de calcul corect a CM-ului. La concediul de odihna este altceva, deoarece CO este platit in totalitate de angajator. Salariatul la plecare din firma1, fie efectueaza concediul, fie este retribuit cu contravaloarea concediului. Firma2 nu are nicio obligatie privind CO decat raportat la perioada cat lucreaza in firma2..
Ultima modificare: Luni, 25 Iunie 2018
viorel55, utilizator
Iata ce prevede Codul Fiscal in cazul demisiei,transferului unui salariat la alta unitate :
"Codul fiscal prevede, la articolul 59, alineatul 2, că plătitorul de venituri are obligaţia „să elibereze contribuabilului, la cererea acestuia, un document care să cuprindă cel puţin informaţii privind: datele de identificare ale contribuabilului, venitul realizat în cursul anului, deducerile personale acordate, impozitul calculat şi reţinut.” Unde credeti ca va folosi salariatul acest document ?"
[ link extern ] /

Alte discuții în legătură

Calcul concediu medical - pentru prima oara DLaura DLaura Buna, sunt cu legile pe masa si la fel cu concediile si vreau parerea voastra pentru ca e prima oara cand calculez un concediu medical angajatul are un ... (vezi toată discuția)
Concediu medical, calcul salariu andreeapotoroc andreeapotoroc Buna ziua! Am o mare rugaminte la dumneavoastra! Pe luna aprilie 2014 am avut medical platit 75% pentru 10 zile. Salariul brut este de 2222 ron si net de 1575 ... (vezi toată discuția)
Concediu medical - zile acordate, calcul, plata contributii? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rog frumos sa imi spuneti: 1. - ce inseamna: Ore I.T.M. (FNUASS) ? 2. - ce inseamna: Ore I.T.M. (FS) ? 3. - este corect ca medicul sa ... (vezi toată discuția)