avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Abuz în serviciu: am fost concediat fără preaviz ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Abuz în serviciu: am fost concediat fără preaviz .Neplata drepturilor salariale. Ce mă sfătuiți să fac?

Am fost concediat fara preaviz( cu toate ca detineam functie de conducere). Drepturile mele salariale ( respectiv, salariul pe luna in care am lucrat, banii pe concediul neefectuat si plus garantia de gestiune ) mi-au fost blocate de dl. Director. Ce ma sfatuiti sa fac ??? Va multumesc !!!
Ultima modificare: Marți, 26 Iunie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Nelu70 , utilizator 21:05, 26 Iunie 2018
Aveti posibilitatea sa atacati decizia de concediere in instanta, deoarece a fost data cu nerespectarea prevederilor Codului Muncii.
Solicitati si plata salariului pe ultima luna precum si banii pe condediul neefectuat si garantia de gestiune.
In urma obtinerii hotararii judecatoresti respective, veti putea sa obtineti banii respectivi prin punerea in executare silita a acestei hotararii; puteti pune poprire pe conturile firmei.
VA MULTUMESC, PTR. RASPUNS !!! CU SCUZELE DE RIGOARE , REVIN CU O INTREBARE. NU AR TREBUI CA EU SA FAC O SESIZARE SI LA CEI DE LA I.T.M. ???
Cu ce articol a incetat c.i.m. ?

Art.61, litera ,,a" . Va multumesc !!!

Cornel Vasile a scris:

Cu ce articol a incetat c.i.m. ?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In acest caz ,nu se acorda preaviz. Insa pentru o astfel de incetare a raportului de munca, trebuia sa se efectueze o cercetare disciplinara prealabila.

Alte discuții în legătură

Concediul de odihna Damian ionela Damian ionela Buna ziua. As dorii niste informatii in legatura cu concediul de odihna. Eu lucrez la actualul loc de munca din martie 2017 si de pe data de 15.05.2019 sunt in ... (vezi toată discuția)
Plata concediu de odihna iul1234 iul1234 Buna ziua, va rog sa-mi dati un raspuns la urmatoarea situatie; in august 2018 am avut un accident (in afara programului de lucru) in urma caruia am stat in ... (vezi toată discuția)
Recuperare salariu si concediu de odihna neefectuat camelianna camelianna Buna ziua, As dori sa stiu care este procedura (pas cu pas fara cheltuieli de judecata) pentru recuperarea ultimului salariu si a concediului de odihna ... (vezi toată discuția)