avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Deducere pentru copiii angajatilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Deducere pentru copiii angajatilor

Buna ziua,va rog sa imi spuneti daca ambii parinti lucreaza la aceeasi societate beneficiaza ambii de deducere pentru copii?

Inca ceva .....in momentul in care un copil implineste 18 ani si nu este la cursuri de zi studii superioare ,din cate stiu, nu mai poate fi in intretinerea parintelui,asa este?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:00, 25 Iunie 2018
" Din 2016, odată cu aplicarea noului sistem fiscal, deducerea personală pentru copiii minori aflaţi în întreţinere nu se mai acordă unui singur părinte, ci ambilor părinţi.

"Pentru copiii minori ai contribuabililor, suma reprezentând deducerea personală se atribuie fiecărui contribuabil în întreținerea căruia/cărora se află aceștia", este precizat la art. 77 alin (4) din Codul fiscal. "

www.avocatnet.ro/articol_473...
Deci,inteleg ca doar in cazul in care copilul nu mai este minor ,insa are dreptul sa fie intretinut,este luat in intretinere doar de un singur parinte.Corect?
Este corecta interpretarea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere personala copii in intretinere daniela-claudia daniela-claudia Va rog sa-mi spuneti daca am inteles corect textul de lege , respectiv art.77 alin.(4) din Codul fiscal - legea nr.227/2015 si anume: in comparatie cu anii ... (vezi toată discuția)
Deducere suplimentara carpaho carpaho Subiect: Deducere suplimentara Potrivit art. 77 din codul fiscal- potrivit careia pentru copii minori suma reprezentind deducere personala se atribuie ... (vezi toată discuția)
Deducere copii salariu GuiPaulaPaul GuiPaulaPaul Beneficiaza ambii parinti de deducere pentru copiii minori? In baza carei legi? (vezi toată discuția)