avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Imobiliare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Imobiliare

Buna ziua,
Am cumparat si eu prin credit ipotecar un apartament in Bucuresti in septembrie 2017. La momentul semnarii actului de vz-cumparare, dezvoltatorii nu au mentionat nici un termen de finalizare al utilitatilor, insa banii au avut pretentia sa fie virati toti. Suntem deja in luna iulie 2018 si noi inca nu avem utilitatile. Au venit luna asta cei de la gaze si curent de au mai facut una alta insa nimic important. Noi nici acum nu avem curent si gaze. Toti locatarii din bloc sunt foarte nervosi in privinta asta( suntem 14 apartamente). Intrebarea mea este: ii putem da in judecata sau actiona cumva astfel incat sa obtinem despagubiri de la acestia? In tot acest timp noi am platit si rata si chirie pentru ca nu ma pot muta intr-un bloc fara curent si gaz cu copil sub un an. Noi am infiintat si asociatia blocului insa nu stim cum ar fi mai ok, sa actionam ca asociatie sau individual?

Multumesc anticipat pentru sugestii
Bună ziua. Ar trebui studiat contractul de vânzare. Recepția lucrărilor s-a făcut? Predarea-primirea apartamentului s-a realizat? Ar trebui verificat stadiul documentației depuse de ei la ENEL si ENGIE. Aceasta verificare o poate face asociația prin cereri depuse si înregistrate la fiecare companie. Bineînțeles, ar trebui sa se încerce întâi soluționarea amiabila cu dezvoltatorul, eventual o mediere. O acțiune în instanta nu înseamnă soluționare rapida, din păcate. În principiu, calitate procesuală activa ar putea avea asociația de proprietari. Va sugerez sa discutați direct cu un avocat, care sa va studieze temeinic actele și sa va îndrume în consecință. Sfaturile noastre nu pot fi decât generale, fără sa vedem actele. Mult succes!
Ultima modificare: Marți, 26 Iunie 2018
Cabinet de Avocat Amza Monica , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu dezvoltatorul imobiliar valentinpit valentinpit buna ziua. de aproximativ o luna m-am mutat intr.un bloc nou. Toate bune si frumoase pana cand dezvoltatorul a inceput sa ne ceara banii pe contorul de gaze ... (vezi toată discuția)
Contract enel Erimiaflorin Erimiaflorin Buna ziua ! Am o intrebare va rog .Am achizitionat un apartament intr-un bloc de locuinte iar in contractul de vanzare -cumparare este stipulat :Contractul de ... (vezi toată discuția)
Probleme grave cu dezvoltatorul blocului tudorflorin tudorflorin Buna ziua! Suntem locatarii unui bloc nou construit in 2014, problema este ca nu sunt toate apartamentele ocupate ( 6 din 35 sunt inca ale dezvoltatorului ). ... (vezi toată discuția)