avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Copii legalizate solicitate inca de Directia Fiscala ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Copii legalizate solicitate inca de Directia Fiscala din localitate

Am fost imputernicit de o cunostinta printr-o procura autentificata sa ma ocup de scoaterea certificatului de atestare fiscala de la Directia Fiscala din localitate si mi-au cerut sa depun o copie legalizata dupa procura. Le-am explicat ca din cate stiu, in baza OUG 41/2016, aceste copii legalizate au fost eliminate insa raspunsul lor a fost ca nu li se aplica acea ordonanta si ei aplica regulile din Codul de Procedura Fiscala din 2015.

E corecta interpretarea lor? As vrea sa fac o petitie/plangere scrisa pentru a le solicita sa aplice in viitor aceasta OUG.

In OUG, la art. 3 alin. (3) se specifica:

(3) Fiecare instituție publică și organ de specialitate al administrației publice centrale este obligat să elimine cerința de depunere a copiilor legalizate după documente la furnizarea serviciilor publice, înlocuindu-le cu certificarea conformității cu originalul de către funcționarul competent.

Alte discuții în legătură

Eliminare obligație legalizare acte - actul normativ leonidas95 leonidas95 Ma poate ajuta cineva cu actul normativ care reglementează faptul ca documentele (copii certificat nastere, C.I. etc) se certifica pentru autenticitate ... (vezi toată discuția)
Taxe starea civila alex1958 alex1958 Se plateste taxa pt eliberarea certificatului de nastere daca a fost inlocuit si am dat la schimb vechiul certificat? Am avut nevoie de certificat eliberat cu ... (vezi toată discuția)
Scoatere de la taxe și impozite robintel robintel Bună ziua, Pe scurt, i-am dat mașina mamei printr-un contract de vânzare-cumpărare pe suma de 1 leu și, pentru că nu mai locuiesc la aceeași adresă ... (vezi toată discuția)