avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CONCEDIUL MATERNAL
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CONCEDIUL MATERNAL

Buna ziua sunt insarcinata in 27 saptamani .as dori sa intru cu 84 de zile in concediul pt sarcina , maternal ,pt ca mediul in care lucrez nu e prielnic .As dori sa stiu de la cine as putea sa cer concediul, de la specialis sau medic de familie .
Cel mai recent răspuns: ARIAN09 , utilizator 19:11, 26 Iunie 2018
Concediul de risc maternal se acorda de catre medicul de familie sau medicul specialist ginecolog si se avizeaza de catre medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale, in baza materialului cu riscuri profesionale identificate si evaluate, aflat in posesia medicului specialist de medicina muncii.
Detalii suplimentare gasiti aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...
Eu doresc sa intru in concediu maternal sau pentru sarcina ,nu in concediu pentru risc de sarcina
De la medicul de familie si vizat de medicul de medicina a muncii
si medicul de medicina muncii il avizeaza dupa ce il depun la locul de munca sau trebuie sa merg eu undeva
Concediu de maternitate -prenatal/postnatal -

Certificatele de concediu medical pentru sarcină se eliberează pentru cel mult 30/31 de zile calendaristice de către medicul de familie sau de către medicul de specialitate obstetrică-ginecologie, care ia în evidență și urmărește pe parcursul sarcinii gravida, până la durata maximă prevăzută de lege.

Certificatul de concediu medical pentru lăuzie se eliberează de medicul curant de specialitate obstetrică-ginecologie din unitatea sanitară unde a născut femeia sau de medicul de familie, pentru perioade de cel mult 30/31 de zile calendaristice. Prelungirea concediului medical pentru lăuzie până la durata maximă prevăzută de lege se face de medicul de familie care are în urmărire lăuza.

Certificatul pentru concediul de maternitate nu trebuie vizat de medicul de medicina muncii
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 26 Iunie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Cine acorda concediul prenatal? danut_pisicut danut_pisicut Este adevarat ca medicul de familie nu poate acorda concediu prenatal mai devreme de 7 luni si 10 zile in baza recomandarii de catre medicul ginecolog al ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate Anasrl Anasrl Bună ziua! De la serviciu mi s-a eliberat un raport de evaluare de 120 de zile de concediu cu risc material semnat de medicină muncii. L am dus la medicul de ... (vezi toată discuția)
Sarcina cu risc și medicina muncii Madalina Prise Madalina Prise Buna ziua! In cat timp este obligat angajatorul să anunțe medicina muncii că eu sunt însărcinată? Și dacă am o sarcina cu un risc foarte mare de a ... (vezi toată discuția)