avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de maternitate

Bună ziua! De la serviciu mi s-a eliberat un raport de evaluare de 120 de zile de concediu cu risc material semnat de medicină muncii. L am dus la medicul de fam. Și îmi spune că nu poate sa mi dea decât în momentul când împlinesc 7 luni ca sa mi dea acele 63 de zile de concediu înainte si dupa nastere. Întrebare este cine imi poate elibera concediul de 120 de zile cu risc maternal si de cand? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:40, 4 Aprilie 2018
Detalii : Concediul şi indemnizaţia de risc maternal în 2018
[ link extern ] /
Am fost si la medicul ginecolog si mi a sp ca medicul de familie trebuie să mi dea concediu si medicul de fam a sp ca nu poate sa mi dea si concediu 120 zile cu risc maternal si concediu prenatal și postnatal. Nu m ai inteleg nimic! Astept un raspuns.
1. Concediul de risc maternal se poate acorda, în întregime sau fracţionat, pe o perioadă ce nu poate depăşi 120 de zile, de către medicul de familie sau de medicul specialist, care va elibera un certificat medical în acest sens, dar nu poate fi acordat simultan cu alte concedii prevăzute de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare.

2. Certificatele de concediu medical pentru sarcină se eliberează pentru cel mult 30/31 de zile calendaristice de către medicul de familie sau de către medicul de specialitate obstetrică-ginecologie, care ia în evidență și urmărește pe parcursul sarcinii gravida, până la durata maximă prevăzută de lege.

Certificatul de concediu medical pentru lăuzie se eliberează de medicul curant de specialitate obstetrică-ginecologie din unitatea sanitară unde a născut femeia sau de medicul de familie, pentru perioade de cel mult 30/31 de zile calendaristice. Prelungirea concediului medical pentru lăuzie până la durata maximă prevăzută de lege se face de medicul de familie care are în urmărire lăuza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul maternal ARIAN09 ARIAN09 Buna ziua sunt insarcinata in 27 saptamani .as dori sa intru cu 84 de zile in concediul pt sarcina , maternal ,pt ca mediul in care lucrez nu e prielnic .As ... (vezi toată discuția)
Cine acorda concediul prenatal? danut_pisicut danut_pisicut Este adevarat ca medicul de familie nu poate acorda concediu prenatal mai devreme de 7 luni si 10 zile in baza recomandarii de catre medicul ginecolog al ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal Ana_maria83 Ana_maria83 Cine iti da concediul prenatal specialistul sau medicul de familie iar daca medicul refuza sa iti dea cp din sap 28 ce este de facut? Multumesc (vezi toată discuția)