avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu prenatal

Cine iti da concediul prenatal specialistul sau medicul de familie iar daca medicul refuza sa iti dea cp din sap 28 ce este de facut? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:52, 2 Iulie 2019
Certificatele de concediu medical pentru sarcină se eliberează pentru cel mult 30/31 de zile calendaristice de către medicul de familie sau de către medicul de specialitate obstetrică-ginecologie, care ia în evidență și urmărește pe parcursul sarcinii gravida, până la durata maximă prevăzută de lege.

Certificatul de concediu medical pentru lăuzie se eliberează de medicul curant de specialitate obstetrică-ginecologie din unitatea sanitară unde a născut femeia sau de medicul de familie, pentru perioade de cel mult 30/31 de zile calendaristice. Prelungirea concediului medical pentru lăuzie până la durata maximă prevăzută de lege se face de medicul de familie care are în urmărire lăuza.
- extras din Normele de aplicare a OUG 158/2005 -

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, sunt gravida in 30 saptamani, am vorbit cu medicul ... Smadea Smadea Buna ziua, Sunt gravida in 30 saptamani, am vorbit cu medicul de familie ca de la 32 de saptamani sa intru in concediu prenatal. Va rog sa ma ajutati cu o ... (vezi toată discuția)
Concediu medical sarcina si lauzie Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Am un concediu medical cod 08 pe perioada 14.02-28.02.2011 eliberat de medicul de familie. Conform art,25 alin 1 din ordinul 430/11.05.2010 Ministerul ... (vezi toată discuția)
Cand pot intra in prenatal? andreeaclaudia888 andreeaclaudia888 Buna ziua, am citit legea referitoare la concediul de prenatal cu cele 126 de zile din care minim 42 trebuie sa fie pastrate dupa nastere. Sunt in saptamana ... (vezi toată discuția)