As avea o alta nelamurire referitoare la concediul de maternitate (pre si postnatal).
Am convenit cu medicul meu ginecolog sa intru in prenatal incepand cu saptamana a 30-a avand in vedere stresul de la locul meu de munca.
Intrebarea mea este: e necesar sa merg in fiecare luna la medic sa imi prelungeasca acest concediu, dupa care sa ma prezint cu prelungirea la angajator?
Am inteles ca daca concediul respectiv e oferit de catre medicul de familie, trebuie prelungit in fiecare luna, dar nu am fost informata daca e la fel si in cazul in care mi-l da medicul curant.
Concediul de maternitate este un concediu medical, in fiecare luna se elibereaza de catre medic unul sau mai multe certificate medicale, care dovedesc absenta de la locul de munca si reprezinta documentul justificativ pentru plata indemnizatiei.
Normele de aplicare a OUG nr. 158/2005:
ART. 22
Orice prelungire a unui concediu medical se efectueazã pe un nou certificat de concediu medical.
ART. 45
(1) Certificatele de concediu medical pentru sarcinã se elibereazã pentru cel mult 30 de zile calendaristice de cãtre medicul de familie sau de cãtre medicul de specialitate obstetricã-ginecologie, care ia în evidenţã şi urmãreşte pe parcursul sarcinii gravida, pânã la durata maximã prevãzutã de lege.
(2) Certificatul de concediu medical pentru lãuzie se elibereazã de medicul curant de specialitate obstetricã-ginecologie din unitatea sanitarã unde a nãscut femeia sau de medicul de familie, pentru perioade de cel mult 30 de zile calendaristice. Prelungirea concediului medical pentru lãuzie pânã la durata maximã prevãzutã de lege se face de medicul de familie care are în urmãrire lãuza.
Concediul maternal
ARIAN09
Buna ziua sunt insarcinata in 27 saptamani .as dori sa intru cu 84 de zile in concediul pt sarcina , maternal ,pt ca mediul in care lucrez nu e prielnic .As ... (vezi toată discuția)