Sunt gravida in 30 saptamani, am vorbit cu medicul de familie ca de la 32 de saptamani sa intru in concediu prenatal.
Va rog sa ma ajutati cu o informatie, scrie undeva in lege ca trebuie scrisoare medicala de la medicul ginecolog care mi-a urmarit sarcina?
Dr. ginecolog sustine ca nu am necoie de la el nimic.
MULTUMESC FRUMOS!
Ordinul nr. 15/2018/1.311/2017 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate
art.41
(1) Certificatele de concediu medical pentru sarcină se eliberează pentru cel mult 30/31 de zile calendaristice de către medicul de familie sau de către medicul de specialitate obstetrică-ginecologie, care ia în evidență și urmărește pe parcursul sarcinii gravida, până la durata maximă prevăzută de lege.
(2) Certificatul de concediu medical pentru lăuzie se eliberează de medicul curant de specialitate obstetrică-ginecologie din unitatea sanitară unde a născut femeia sau de medicul de familie, pentru perioade de cel mult 30/31 de zile calendaristice. Prelungirea concediului medical pentru lăuzie până la durata maximă prevăzută de lege se face de medicul de familie care are în urmărire lăuza.
.....
Medicul de familie imi solicita scrisoare medicala de la medicul ginecolog care mi a urmarit sarcina.
Scrie undeva in lege ca trebuie scrisoare medicala de la medicul ginecolog care mi-a urmarit sarcina pentru eliberarea certificatului prenatal?
Dr. ginecolog sustine ca nu am nevoie de la el nimic.
MULTUMESC FRUMOS!