In legislatia privind asigurarile de sanatate se lasa la latitudinea asiguratului (angajat al unei SC) la ce casa de sanatate se poate asigura.
Daca un salariat se asigura la o casa de sanatate dintr-un judet (sa zicem CLUJ), iar medicul de familie e din alt judet (sa zicem Bihor) - unde depune angajatorul declaratiile privind contributiile la sanatate?
Daca declaratiile sint depuse de angajator la CAS CLUJ, casa la care angajatul a optat sa se asigure cf legii, are dreptul medicul de familie sa refuze asistenta medicala pe motiv ca angajatul nu e asigurat pt. ca nu il vede la casa de asigurari din BIHOR??
In legislatia in vigoare nu am gasit nicaieri sa se intrezica unui angajat sa se asigure la CAS intr-un judet si sa aiba medic de familie in alt judet!
Va rog opinii...cine s-a mai batut de aceasta problema!
prin noul program SIUI al casei de asigurari, medicul poate sa vada unde este asigurat respectiva persoana,si nu are voie sa refuze consultatia pe motiv ca nu e asigurat in judetul respectiv.
asta cu conditia ca declaratiile sa fie depuse la zi
Am facut si asta.... si medicul e f. ferm pe pozitie! Nu vrea sa acorde asistenta pt. ca nu=l gaeste pe salariat asigurat la casa lui de sanatate! Pot sa-l impusc??:)
MAI BINE SCHIMBI MEDICUL!
si totusi ai putea incerca la casa de sanatate, ei ar putea sa il faca sa apara acolo unde vrea medicul,
cu toate ca nu este NORMAL.sa ii fie rusine !(medicului binenteles)
Card de sanatate
persi
Eu si sotul meu nu am primit inca cardul de sanatate. Am verificat si in sistemul siui daca suntem asigurati si apare ca suntem , ma gandeam ca poate fi o ... (vezi toată discuția)
Concediu medical
Danutzza
Buna ziua.Va rog frumos am si eu o intrebare.
Eu lucrez la o firma in Bucuresti, dar aveam medicul de familie in judetul Olt, in luna Decembrie pe la ... (vezi toată discuția)