avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA modificare din platitor in neplatitor TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

modificare din platitor in neplatitor TVA

Buna ziua.As dori sa aflu daca o societate comerciala prestatoare de servicii, infiintata acum 5 ani ca platitoare TVA poate sa devina neplatitoare TVA.Mentionez ca nu a fost depasit plafonul. Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters60554 , utilizator 17:36, 3 Noiembrie 2009
Art 153 dil Codul fiscal actualizat reglementeaza aceasta speta : " (8)Organele fiscale competente pot anula înregistrarea unei persoane în scopuri de TVA, conform prezentului articol, dacă, potrivit prevederilor prezentului titlu, persoana nu era obligată să solicite înregistrarea sau nu avea dreptul să solicite înregistrarea în scopuri de TVA, conform prezentului articol. De asemenea, organele fiscale competente pot anula din oficiu înregistrarea unei persoane în scopuri de TVA, conform prezentului articol, în cazul persoanelor impozabile care figurează în evidenţa specială şi în lista contribuabililor inactivi. Procedura de scoatere din evidenţă este stabilită prin normele procedurale în vigoare. După anularea înregistrării în scopuri de TVA persoanele impozabile pot solicita înregistrarea în scopuri de TVA numai dacă încetează situaţia care a condus la scoaterea din evidenţă. "
Am intrebat la Circa Financiara a sectorului 6 si mi s-a comunicat ca nu exista asa ceva, ca nu se poate ca un platitor de TVA activ sa devina neplatitor de TVA. Ce ma sfatuiti?
Desfasurati activitate in prezent ? Care este motivul pentru care dupa 5 ani de platitor de TVA doriti sa anulati aceasta optiune ?
Din pacate nu se mai poate ca un platitor de TVA activ sa devina neplatitor de TVA. S-a putut parca pana prin 2000 .
Eu v-as sfatui sa cesionati partile sociale ale firmai platitoare de TVA si sa va faceti alta firma neplatitoare de TVA , iar daca sunteti asociat unic la actuala firma , va mai luati un asociat si faceti alta firma , iar pe actuala firma suspendati activitatea .
Cand am infiintat firma, cel care s-a ocupat de asta nu m-a intrebat daca vreau sa fiu platitor sau neplatitor. Cum as putea sa procedez ca sa devin neplatitor fara ca sa trebuiasca sa suspend activitatea?
In cazul in care trebuie sa infiintez alta societate, ce ar trebui sa fac ca sa suspend activitatea pe cea veche?

Alte discuții în legătură

Dizolvare srl madalinavaleria madalinavaleria Buna ziua! Am un SRL infiintat in anul 2008. Nu am desfasurat niciun fel de activitate. Firma este pe 0. In 2009 firma a fost suspendata. In prezent pe ... (vezi toată discuția)
Cum pot scapa de firma alexaama alexaama Am o societate comerciala cu raspundere limitate, in care sunt singurul asociat. Pe firma am cumparat o masina. In prezent firma este suspendata. Nu doresc sa ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitete versus lichidare nracolta nracolta Am un SRL, neplatitor de TVA. Sotia este unicul angajat. Ea vrea sa trea ca la PFA. Care este procedura si care ar fi varianta optima si rapida? Mentionez ... (vezi toată discuția)