avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Strângere fonduri pentru schimbarea conductelor de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Strângere fonduri pentru schimbarea conductelor de căldură. Cine plătește această cheltuială, proprietarul sau chiriașul?

salutare tuturor. de curand s.au gasit si ai nostri proprietari sa schimbe conductele de caldura de la bloc din cauza vechimii si au inceput sa ne taxeze cu 200 lei lunar timp de ceva luni. Intrebarea mea e daca este responsabilitatea mea ca si chirias sa platesc cheltuielile astea sau a proprietarului apartamentului? va multunesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 3 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiind vorba despre interventie la instalatia apartamnetului,raspunsul este conditionat de clauzele contractual asumate
Legal este ca astfel de reparatii sa fie suportate de catre proprietar
@petr3,
Asa cum s.au gasit si ai nostri proprietari sa schimbe conductele de caldura de la bloc ,asa se mai gaseste cate unul (chirias) care scrie in doru' lelii pe forum...
Ziceti ca sunteti chirias - dar puteti dezvolta, in cateva cuvinte ce fel de chirias sunteti? Ne puteti spune cine este proprietarul? Persoana fizica sau juridica?
Asa ati scris, probabil, asa o sa primiti raspunsurile, daca sunteti comod si nu dezvoltati un pic subiectul... Chiar este nevoie sa se schimbe aceste conducte?
ce dramatic sinteti..vi se pare ca am scris comod ,in doru lelii? daca as face ca si crizatii societatii XXI ar fi mai bine? daca am scris doar atat e din cauza ca attat am considerat ca e nevoie. n.am de unde sa stiu catr detalii si ce anume sa furnizez pt ajutor. deci, administratia impreuna cu locatarii au hotarat ca e neaparata mevoie sa se schimbe pt ca se pierde caldura pana sa ajunga in calorifere. Eu stau in chirie ,dar fara contract incheiat. Gazda e persoana fizica.
Asa prietene, dar mai calm, noi doar vrem sa te ajutam, da?
Daca dumneata stai in gazda, cheltuielile pentru reparatii majore revin proprietarului. daca te intelegi cu proprietarul (doar in scris), poti sa achiti dumneata costurile la asociatie (chitanta separata) - si deduci suma din plata chiriei.
Vezi ca nu este prea greu?
Succes si ne mai tzii la curent cu evolutia lucrurilor - daca vrei!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirias vs propietar Livingston Livingston Buna ziua ! Va rog sa ma lamuriti si pe mine cine plateste inlocuirea usilor si geamurilor( cu termopane,,) la un bloc, chiriasul sau propietarul.Mai jos am ... (vezi toată discuția)
Chirias la bloc , ce trebuie sa platesc. justlower justlower Buna seara, am inchiriat o garsoniera acum o luna in bucuresti.Am facut contract cu proprietarul dar nu legal. Toate bune si frumoase pana cand a venit ... (vezi toată discuția)