avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Acte pierdute
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Acte pierdute

Buna ziua, intrebare complicata. Am pierdut toate actele, certificat de nastere, buletin, certificat casatorie, certificat copii nastere. In plus de asta sunt in mijlocului unui divort, daca face vreo diferenta.sunt in strainatate si vreau in principal buletinul sa mi-l fac pentru a putea iesi din tara din nou. Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 17:56, 2 Iulie 2018
Ttebuie declarate pierdute la Monitorul Oficial si apoi obtinut fiecare in parte de la institutia emitenta. E mult de umblat, dureaza si nu o puteti face decat personal.
Va dura mai mult de o saptamana?

Plus de asta, daca este sotul cel care are certificatele copiilor de nastere si cerificatul de casatorie, pot face ceva? El nu vrea sa mi le dea
Ultima modificare: Vineri, 29 Iunie 2018
Loana. Ardelean, utilizator
Claudia-Elena Mardare a scris:

Ttebuie declarate pierdute la Monitorul Oficial si apoi obtinut fiecare in parte de la institutia emitenta.

Nu trebuie, nu se mai declară de mult timp pierderea actelor de stare civilă sau a celor de identitate.

Loana.Ardelean, nu aveți cum să rezolvați repede problema asta. Cereți titlu de călătorie de la consulat și veniți în țară, n-aveți cum să le faceți de-afară.

În privința actelor care sunt la soț, poate reușiți cu vorba bună sau prin cineva care are influență asupra lui (socri, nași...), altfel veți fi nevoită să cereți altele de la Starea civilă.
Nu e imposibil de rezolvat, doar complicat și de durată.
Ok, doar ca eu am nevoie sa stiu cat timp va dura, sa imi pot lua concediu


Dacă actele de stare civilă (toate certificatele) sunt înregistrate în localitatea unde aveți domiciliul puteți rezolva în timp mai scurt pentru că se pot depune toate cererile la ghișeul de Evidență a persoanelor: și cea pentru cartea de identitate, și cele pentru certificate, deodată.

Dacă unul sau mai multe sunt eliberate în alte localități nu cred că v-ar ajunge o lună... ar trebui să vă faceți întâi carte provizorie, altfel nu puteți depune cerere/cereri. Iar dacă nu le depuneți la locul unde au fost eliberate, ci la locul actual de domiciliu, poate dura și 30 de zile până vin.

Alte discuții în legătură

Am pierdut certificatul de nastere iar pasaportul este expirat catagabirusescu catagabirusescu Salut Al pierdut certificatul de nastere si pasaportul expirat DIN 2010. Traiesc in spania si la ambasada numi da certificat fara pasaporte nici pasaporte ... (vezi toată discuția)
Urgent - pierdere certificat nastere, buletin expirat ramoducu ramoducu buna ziua..e o chestiune complicata si nu stiu cum se procedeaza..locuiesc in straintate cu logodnicul meu de 2 ani..nu mi-a putut face acte din cauza ca ... (vezi toată discuția)
Copie legalizata certificat nastere pt casatorie ContSters247378 ContSters247378 Buna Ziua, Am citit articolul de lege privind actele necesare pt casatorie si am observat ca se cere certificatul de nastere ( in original si copie) M-ar ... (vezi toată discuția)