avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca in weekend si alte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca in weekend si alte

Buna ziua,
Sotia mea este cetatean Filipinez rezident in Romania cu drept de munca si este angajata cu contract pe timp nedeterminat la o firma producatoare de sushi.
Pe contract individual de munca scrie:
1) spor de weekend in precent de 1% din salariul de baza lunar.
2) Durata timpului de lucru 8 ore/zi, 40 ore/saptamana.

De la bun inceput, sotia si niste colege (asiatice) se plang de urmatoarele situatii:
1) Programul de munca nu permite niciodata ca personalul asiatic sa beneficieze de zilele libere in weekend, timp ca personalul roman are intotdeauna zilele libere de Sambata si Duminica.
2) deseori, personalul asiatic trebuie la munceasca pana la 10 zile consecutive fara zi libera.
3) Un angajat care lucreaza si 4 weekenduri consecutive (8 zile) primeste la salariu doar 23 de Lei (1% din salariu lunar) total.
4) Cereri de concediu de odihna sunt sistematic respinse la personalul asiatic timp ca romanii beneficieza di CO chiar daca au cerut-o cu o zi inainte.

Prin presenta, as vrea sa stiu daca vi se pare legal ce s-intampla si daca exista o solutie mai amiabila, intrucat sotia iubeste aceasta munca.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Munca in weekend nicmauma nicmauma Buna ziua, Sotia mea lucreaza int-un stand de Sushi. La inceput a lucrat in ture dar acum s-a schimbat totul. Sotia lucreaza doar dimineata, de la 6am la ... (vezi toată discuția)
Program de lucru Allyne3 Allyne3 Buna ziua, lucrez intr-o firma unde activitatea se desfasoara 24/7, luni-duminica, 365 zile/an iar repartizarea programului de munca se face inegal, 8 ore/zi ... (vezi toată discuția)
Durata muncii Dorina87 Dorina87 Buna seara! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: un magazin nou infiintat vrea sa angajeze in ture dupa cum urmeaza: schimbul I de la ora 8.00-14.00 ... (vezi toată discuția)