avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Hotarare judecatoreasca reincadrare in grad de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Hotarare judecatoreasca reincadrare in grad de handicap, cum se calculeaza drepturile banesti? de la data depunerii actiunii in instanta sau de la data obtinerii hotararii?

Avem urmatoare hotarare judecatoreasca: "Admite acţiunea formulată de reclamanta P.G. prin P.E., în contradictoriu cu pârâta COMISIA DE EVALUARE A PERSOANELOR ADULTE CU HANDICAP jud x , având ca obiect anulare act administrativ. Dispune anularea certificatului de încadrare în grad de handicap nr. xxx/18.12.2017, emis de către pârâta Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap jud. x , în ceea ce priveşte încadrarea în grad de handicap mediu. Obligă pârâta Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap jud. x să emită reclamantei un alt certificat de încadrare în grad de handicap în cuprinsul căruia să se menţioneze încadrarea reclamantei în gradul de handicap grav, cu asistent personal. Obligă pârâta la plata către reclamant a sumei de z lei reprezentând cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, cererea urmând a fi depusă la Tribunalul jud. x. Pronunţată în şedinţa publică de la 28.06.2018. " Actiunea in instanta a fost depusa pe 11 ianuarie 2018. Hotararea este data pe 28.06. Cum se aplica aceasta hotarare? Anuleaza actul din 18.12.2017 si se vor recalcula si plati drepturile pe perioada decembrie 2017-iunie 2018? sau drepturile se platesc de la data introducerii actiunii in instanta, adica 11 ianuarie? Sau se platesc drepturile incepand cu 28 iunie? Ce facem pe perioada cat a durat procesul, avem dreptul la recalculare si plata diferenta?
Cel mai recent răspuns: izapopa , utilizator 11:31, 4 Octombrie 2019
Drepturile se calculeaza conform hotararii instantei de judecata
Daca petentul nu a solicitat altfel,instanta de judecata dispune hotarare judecatoreasca in baza careia autoritatea dispune acordarea drepturilor financiare de la data emiterii hotararii judecatoresti
Bună ziua!
Felicitări pentru reușită!
Observ că procesul a durat cca. 6 luni. Vă rog să-mi spuneți dacă instanța a dispus expertiză medico-legală. Ce documente, în afară de cele depuse la dosarul pentru Comisia de Evaluare, vi s-au mai solicitat.
Ați avut avocat sau v-ați reprezentat singură?
Ați putea să-mi transmiteți adresa de e-mail pentru multe detalii?
Mulțumesc.
Ultima modificare: Vineri, 4 Octombrie 2019
izapopa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare certificat handicap dora_racz dora_racz Buna ziua, In proces cu instanta locală obiect contestație încadrare în grad de handicap, din grav cu permanent au dat accentuat cu revizuire la 2 ... (vezi toată discuția)
Contestatie pt grad de handicap Evellynne Evellynne Ce as putea face si ce acte am nevoie? Spuneti-mi va rog ce as putea face in cazul acesta ca nu stiu cum sa procedez:bunica sotului a facut acc vascular in 10 ... (vezi toată discuția)
Grad de handicap de contestat? Stoflea Stoflea Comisia de evaluare a persoanelor cu handicap pentru adulti a incadrat fiul meu in gradul ACCENTUAT, desi pana acum (pana la implinirea varstei de 18 ani) a ... (vezi toată discuția)