avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Plătesc agentul imobiliar?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Plătesc agentul imobiliar?

Vreau sa cumpăr un apartament. Am întrat în prima agenție gasită. Le-am spus cam ce caut. După o zi am fost sunat și am mers la vizionarea unui apartament. M-am înțeles imediat cu vânzătorul. Agentul îmi cere un comision de 1000 euro. As vrea sa renunț la agent și sa cumpăr direct de la vânzător. Îmi poate imputa cumva suma?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În primul rand, agențiile imobiliare "prestează servicii" în schimbul unui comision, ci nu gratuit.
În al 2- lea rand, pentru plata comisionului, acesta trebuie să rezulte dintr-o convenție...
Nu am semnat nimic, nici o convenție. Verbal mi-a spus ca ma costa 1000 euro. Mi se pare foarte mult având în vedere ca nu a prestat mai nimic...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Practica în rândul agențiilor imobiliare este plata unui comision atât de către vânzător cât și de către cumpărător. Nu știu cum veți reuși să faceți tranzacția fără ca ei să vă intermedieze, din moment ce v-au dus la cumpărător. Se poate să vă facă probleme. Chiar dacă nu există un contract scris , ei pot susține că v-au intermediat. Am mai auzit cazuri, vânzătorul sigur are un contract încheiat cu ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie de vizionare imobliara BebeA BebeA Buna ziua, Zilele trecute, am vizionat cu un agent de la o agentie imobiliara, un apartament. Inainte de a-l vedea agentul ne-a spus ca trebuie sa semnan ... (vezi toată discuția)
Contract rezervare agentie imobiliara 1000 € User6690 User6690 Ma aflu intr-o situatie neplacuta in care ma simt obligata sa cumpar un imobil. Am gasit un anunt pe net, am sunat am programat o vizionare. Dupa 2 zile am ... (vezi toată discuția)
Agent imobiliar, cumparatorul a platit comision, vanzatorul nu Dierso Dierso Buna ziua, sunt intr-o situatie ciudata si as aprecia un sfat. Am vizonat un apartament prin intermediul un agent imobiliar pentru care am si semnat ... (vezi toată discuția)