avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce beneficii sunt pentru angajarea unui elev de 17 ani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce beneficii sunt pentru angajarea unui elev de 17 ani

Buna ziua,
Am o sala de jocuri playstation 4 / PC as vrea sa angajez pe timp de vara elevi si as vrea sa stiu care sunt beneficiile.
Unii spun ca nu se platesc taxe la stat altii pe net am vazut ca spun ca primesc 250 lei timp de 2 luni / vacanta vara.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:09, 2 Iulie 2018
Legea 72/2007
art.1
Angajatorul care încadrează în muncă elevi și studenți pe perioada vacanțelor beneficiază, pentru fiecare elev și student, de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referință al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării forței de muncă în vigoare, prevăzut de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, cu modificările și completările ulterioare.

.........

art. 3
Perioada maximă de acordare a stimulentului financiar prevăzut la art. 1 este de 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic.

Norme de aplicare a Legii 72/2007
[ link extern ]
art.2
(1) Beneficiază de stimulentul financiar lunar prevăzut la art. 1 din lege angajatorii care, pe perioada vacanțelor stabilită potrivit legii, încadrează în muncă elevi și studenți în baza:
a) unui contract individual de muncă pe durată determinată, egală sau mai mică decât durata vacanței, încheiat în condițiile legii, cu normă întreagă sau, după caz, cu timp parțial;
b) unui contract de muncă temporară, numai dacă durata misiunii de muncă temporară este egală sau mai mică decât durata vacanței.

(2) Stimulentul financiar lunar prevăzut la art. 1 reprezintă o sumă egală cu 50% din valoarea indicatorului social de referință al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării forței de muncă, prevăzut de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, cu modificările și completările ulterioare, în vigoare în luna pentru care se acordă acest stimulent financiar.

(3) În cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani, contractul individual de muncă încheiat cu durata timpului de muncă de 6 ore pe zi și de 30 de ore pe săptămână se consideră încheiat cu normă întreagă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajari MarianBalan MarianBalan Este o lege care prin angajarea studentilor si minorilor pe timpul vacantei plata lor este efectuata in participatiune firma + stat,care este legea si care ... (vezi toată discuția)
Angajare minori in perioada vacantei 7d4e94f3-a264-40fa-9e95-7f5707e5864d 7d4e94f3-a264-40fa-9e95-7f5707e5864d SC poate angaja pe perioada vacantei elevi intre 15-18 ani? In ce conditii? (vezi toată discuția)
Cim student carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Exista o restrictie in angajarea studentilor cu CIM ? Multumesc. (vezi toată discuția)