avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cetatenie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cetatenie

Buna ziua. Daca cineva este cetatean maghiar, dar bunicul sau a fost cetatean roman nascut pe teritoriul Romaniei, atunci nepotul poate solicita cetatenie romana? Care este legislatia care reglementeaza pana la ce grad de rudenie se mosteneste cetatenia, daca exista aceasta posibilitate?
Cel mai recent răspuns: ContSters82289 , utilizator 17:08, 2 Iulie 2018
Persoana a carui parinte este cetatean roman este considerata cetatean roman in temeiul legii nr. 21/1991 cu modificarile si completarile ulterioare.

Art. 10. - (1) Cetățenia română se poate acorda persoanelor care au pierdut această cetățenie, precum și descendenților acestora până la gradul II inclusiv și care cer redobândirea ei, cu păstrarea cetățeniei străine și stabilirea domiciliului în țară sau cu menținerea acestuia în străinătate, dacă îndeplinesc în mod corespunzător condițiile prevăzute la art. 8 alin. (1) lit. b) -e).
Ultima modificare: Luni, 2 Iulie 2018
ContSters82289, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente cetatenie romana Alexa_Alexa Alexa_Alexa de ce documente anume am nevoie ca sa-mi fac cetatenie romana fiind in md? (vezi toată discuția)
Cetatean republica moldova gluten gluten Doresc sa obtin cetatenie romana, de ce acte sunt necesare si ce acte de studii sunt recunoscute de statul roman? (vezi toată discuția)
Obtinerea pasaportului roman sunt Moldoneanca,si sunt casatoria din 01.09.2010cu-n cetatean cu pasaport roman si moldovenesc din .cum as putea obtine si eu pasaport roman mai ... (vezi toată discuția)