avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... CUMULARE PENSIE CU SALARIU
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

CUMULARE PENSIE CU SALARIU

Se poate cumula pensia de invaliditate (gr III) cu salariu (contract de muncă 8 h pe zi). Dacă da, cum. Dacă nu, de ce.
Am încercat să citesc în legea pensiilor, sunt două articole acolo care se contrazic. Explicați-mi, vă rog.
Mulțumesc anticipat! :)
Cel mai recent răspuns: negru daniel , utilizator 17:01, 3 Iulie 2018
Nu se poate cumula pensia de invaliditate gradul III cu salariul realizat in baza unui c.i.m.cu norma intreaga (8 ore/zi).

Legea 263/2010
art. 69
În raport cu gradul de reducere a capacității de muncă, invaliditatea este:
....
c) de gradul III, caracterizată prin pierderea a cel puțin jumătate din capacitatea de muncă, persoana putând să presteze o activitate profesională, corespunzătoare a cel mult jumătate din timpul normal de muncă.
Si cum ramane cu noua lege a pensiilor, legea actualizata in noiembrie 2017. Daca imi puteti explica ce scrie la art. 118.
Nu exista nicio noua lege a pensiilor .... Art.118 din Legea 263/2010 se refera la cumulul salariului cu pensia de invaliditate de gradul III si nu durata timpului maxim de munca.
buna , se poate cumula pensia cu salariu doar pentru program de 4 ore deoarece atata prevede legea ca poti munci cu grad III

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de boala nicolauconstanta nicolauconstanta Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca am pensie de boala gr 2,pot lucra 4 ore pe zi ? Va multumesc (vezi toată discuția)
Drept munca pensionari de boala homereg homereg Daca sunt in pensie de boala gr. 2 am voie sa fiu asociat in SRL sau sa am Intrepr Individuala ??? Motivatie va rog ! (vezi toată discuția)
Pensionare pe caz de boala neagadanut neagadanut Buna ziua Acum 2 saptamini m-am operat la coloana(inceput de paralizie la piciorul sting),fiind in medical o luna,dupa care trebuie sa ma duc la control sa ... (vezi toată discuția)