avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pentru grupa a II se acordă vechime suplimentară ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pentru grupa a II se acordă vechime suplimentară conform L. 3/1977?

Pentru 4 ani, 3 luni, 18 zile de grupa a II cât se acordă vechime suplimentară?
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 3 Iulie 2018
cernatlarisa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 13:54, 3 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 263/2010
art.18
Pentru perioadele ulterioare datei de 1 aprilie 2001 care reprezintă, conform legii, stagiu de cotizare realizat în condiții deosebite sau în condiții speciale se acordă perioade suplimentare la vechimea în muncă, care constituie stagii de cotizare în condiții normale, după cum urmează:
a) 3 luni pentru fiecare an lucrat în condiții deosebite de muncă;

b) 6 luni pentru fiecare an lucrat în condiții speciale de muncă.
dar pentru perioadele anterioare datei de 1 aprilie 2001, cum se considera aceste perioade de grupa? Pentru câți ani se poate obține reducere? Mulțumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se acorda stagiu aferent(perioada suplimentara la vechimea in munca) doar de la 5 ani de grupa II, in sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa ii amarianaro amarianaro Buna ziua Am o mica nelamurire Din Legea 263/2010 ar rezulta ca : Pentru perioadele ulterioare datei de 1 aprilie 2001 care reprezintă, conform legii, ... (vezi toată discuția)
Grupe de munca Constantin 1411 Constantin 1411 Care sunt beneficiile grupelor de munca si ce articol din codul muncii sta la baza acestora (vezi toată discuția)
Stagiu de cotizare pentru grupa i BalinPetru BalinPetru Buna ziua, Am muncit in grupa I o perioada de 1 an si 8 luni in anii 1976-1978. As vrea sa stiu daca se adauga ceva la stagiu de cotizare? Mentionez ca am ... (vezi toată discuția)