Buna!Sunt angajata la o firma privata care mi-a redus programul de lucru la 4 ore.Sunt insarcinata in 25 saptamani si as vrea sa stiu daca beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului si daca voi beneficia de minimul din indemnizatie!
Multumesc!
Da beneficiati de indemnizati, daca indeplniti stagiul de cotizare( minim 12 luni inainte de nastrerea copilului).
Nu ati specificat daca vi s-a redus si salariul sau doar programul de lucru.
Da mi sa redus atat programul cat si injumatatirea salariului.Daca am avut minimul pe economie si acum am jumate din minimul pe economie,pot beneficia de minimul de indemnizatie care se acorda si care este aceasta suma?
Incepand cu data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, în ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului în varsta de pana la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara în cuantum de 600 lei sau, optional, în cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni.
Multumesc de raspuns, dar mai am o intrebare:eu pana la sfarsitul lunii noiembrie mai beneficiez si de pensie de boala.La inceputul lunii decembrie trebuie sa ma duc la comisie, daca imi mai da 6 luni pensie de boala, ce voi primi si ce nu, sau daca pot beneficia in continuare si de pensie si de indemnizatie?
Indemnizație
Elena.89
Buna ziua.
Lucrez cu cm pe 4 ore, cu salariul de 750 lei/luna.
Pot beneficia de indemnizația crestere copil si daca da, ce suma as primi? 85%din ... (vezi toată discuția)