Am 14.5 ani vechime și trebuie să mi se adauge 2 zile la concediu de odihna, însă 10 luni le am de șomaj primit în anul 2000 încadrat în legea 1/1991.vreau să știu dacă acea perioadă de 10 luni se adună să fac 15 ani pt a beneficia de încă 2 zile la CO?
Perioada în care o persoană a beneficiat de indemnizaţie de şomaj constituie vechime în muncă numai dacă drepturile aferente s-au primit sub imperiul Legii 1/1991, deoarece, potrivit art.15 din acest act normativ, perioada pentru care o persoană este îndreptăţită să primească ajutor de şomaj sau de integrare profesională constituie vechime în muncă şi în aceeaşi unitate.
Începând cu data de 01.03.2002, data intrării în vigoare a Legii nr.76/2002,privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, aceste perioade nu mai sunt recunoscute de lege ca fiind vechime în muncă.
Legea nr.1/1991 a fost in vigoare de la 07 februarie 1991 până la 28 februarie 2002, astfel, perioada la care faceti referire (anul 2000) constituie vechime in munca.