Buna ziua! Sunt proprietarea unei case intr-un ansamblu rezidential (tip vile insiruite).Pe langa aceasta casa am achizitionat si 2 locuri de parcare(pe care detin acte de proprietate).Acum 2 ani am incercat impreuna cu toti vecinii sa delimitam proprietatea (sa facem un gard care sa imprejmuiasca toate locurile de parcare cat si spatiul comun)si in acest sens am depus documentatia pt.obtinerea certificatului de urbanism.Am obtinut certificatul si cand am ajuns la momentul Autorizatiei de constructie a venit un alt proprietar care s-a impotrivit imprejmuirii pe motiv ca el nu doreste.Deci a cazut tot proiectul.Certificatul de urbanism a expirat si acum am depus actele in nume propriu pentru un alt proiect(doar pentru proprietatea mea).In luna februarie am depus toate documentele si abia saptamana aceasta am primit un raspuns verbal ca domnul Arhitect Sef respinge proiectul meu pe motiv ca trebuie sa depunem acte toti proprietarii si sa facem proiectul comun.Acum noi dorim sa mergem in instanta si va intreb daca avem sanse .Nu pot sa accept faptul ca nu pot sa-mi securizez proprietatea,daca vecinii nu doresc ,nu inteleg de ce eu nu pot sa fac acest lucru,doar pe proprietatea mea.Cu respect!
-ELLA-
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
LEGE nr. 554 din 2 decembrie 2004 (*actualizata*) contenciosului administrativ (actualizata pana la data de 02.08.2018*)
ART. 11 Termenul de introducere a actiunii
(1) Cererile prin care se solicita anularea unui act administrativ individual, a unui contract administrativ, recunoasterea dreptului pretins si repararea pagubei cauzate se pot introduce in termen de 6 luni de la:
a) data comunicarii raspunsului la plangerea prealabila;
b) data comunicarii refuzului nejustificat de solutionare a cererii;
c) data expirarii termenului de solutionare a plangerii prealabile, respectiv data expirarii termenului legal de solutionare a cererii;
d) data expirarii termenului prevazut la art. 2 alin. (1) lit. h), calculat de la comunicarea actului administrativ emis in solutionarea favorabila a cererii sau, dupa caz, a plangerii prealabile;
e) Abrogata.
---------
(la 02-08-2018, Litera e) din Alineatul (1) , Articolul 11 , Capitolul II a fost abrogata de Punctul 12, Articolul I din LEGEA nr. 212 din 25 iulie 2018, publicata in MONITORUL OFICIAL nr. 658 din 30 iulie 2018 )
--------
(2) Pentru motive temeinice, in cazul actului administrativ individual, cererea poate fi introdusa si peste termenul prevazut la alin. (1), dar nu mai tarziu de un an de la data comunicarii actului, data luarii la cunostinta, data introducerii cererii sau data incheierii procesului-verbal de conciliere, dupa caz.
(2^1) In cazul suspendarii, potrivit legii speciale, a procedurii de solutionare a plangerii prealabile, termenul prevazut la alin. (1) curge dupa reluarea procedurii, de la momentul finalizarii acesteia sau de la data expirarii termenului legal de solutionare, dupa caz, daca a expirat termenul prevazut la alin. (2).
(3) In cazul actiunilor formulate de prefect, Avocatul Poporului, Ministerul Public sau Agentia Nationala a Functionarilor Publici, termenul curge de la data cand s-a cunoscut existenta actului nelegal, fiind aplicabile in mod corespunzator prevederile alin. (2).
(4) Ordonantele sau dispozitiile din ordonante care se considera a fi neconstitutionale, precum si actele administrative cu caracter normativ care se considera a fi nelegale pot fi atacate oricand.
(5) Termenul prevazut la alin. (1) este termen de prescriptie, iar termenul prevazut la alin. (2) este termen de decadere.