avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Modificare durata de amortizare mijloace fixe
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Modificare durata de amortizare mijloace fixe

Care sunt conditiile in care se poate realiza cresterea duratelor de amortizare si implicit scaderea ratei de amortizare a mijloacelor fixe amortizate de companie avand in vedere ca duarata stabilita initial a fost de 3 ani, s-au scurs deja 2 ani si se doreste cresterea duratei de amortizare cu inca 12 luni?
Care sunt implicatiile fiscale?
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 5 Iulie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: TOTAL FISCAL SOLUTIONS , Consultant fiscal 07:16, 5 Iulie 2018
Depinde de durata de amortizare a mijlocului fix, cuprinsa in Nomenclatorul mijloacelor fixe. Durata normala de functionare a acestuia reprezinta durata de utilizare in care se recupereaza din punct de vedere fiscal valoarea de intrare a mijloacului fix pe calea amortizarii. Oricum, durata normala de functionare este mai redusa decat durata de viata fizica a mijlocului fix respectiv.
Implicatiile fiscale deriva din categoria de contribuabil din care faceti parte, respectiv platitor de impozit pe profit sau platitor de impozit pe venit.
Ultima modificare: Joi, 5 Iulie 2018
TOTAL FISCAL SOLUTIONS, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare perioada amortizare lucica21 lucica21 buna ziua. am o situatie pt. 2 soc.una este micro iar cealalta imp.pe profit. pot sa modific perioada de amortizare a unui mij. de transport. ex. un camion ... (vezi toată discuția)
Deducere tva pentru pfa andre02 andre02 Buna ziua. Se pot deduce cheltuieli facute pentru achizitionare de componente PC pe PFA ? Si cum se face deducerea, care este procentul, cat recuperezi, ... (vezi toată discuția)
Reevaluari cladiri si instalatii amortizate integral mari.a mari.a Am facut o reevaluare la cladiri si instalatii, majoritatea dintre ele erau deja amortizate integral. Spuneti-mi va rog pe ce durata le voi amortiza noua ... (vezi toată discuția)