avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... munca nedeclarata dpdv celui care o presteaza
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

munca nedeclarata dpdv celui care o presteaza

Buna ziua.
Inteleg ca exista o amenda de la ITM de 500-1000 ron, dar in afara de asta mai exista si alte sanctiuni ? de genul trebuie sa plateasca taxele aferente banilor incasati pe perioada lucrata?
Plata "salariului" se face prin virament bancar.
Ma gandesc ca in cazul in care nu ne declaram contractele pentru a nu plati taxe se scapa destul de usor nu? cu o amenda de max 1000 ron cand taxele anuale sunt de 10 ori mai mari.

Adica castig 3000 ron pe luna si nu declar , muncesc n ani si in final daca sunt descoperit platesc doar o amenda de 1000 ron?

Simt ca este mai mult de atat.. asa ar fi destul de simplu nu?
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 5 Iulie 2018
mccurta, utilizator

Alte discuții în legătură

Declaratie 392a nedepusa iuliaiuly iuliaiuly Buna ziua, Daca nu am depus Declaratia 392a (nu am stiut de schimbarea limitei de la 10.000euro la 35.000 euro) si este prima abatere (adica prima ... (vezi toată discuția)
Faliment pfa Dainelli Dainelli Am un PFA din 2011, la care am plătit în primul an și în primul trimestru din anul 2 taxele, apoi nu am mai depus nici declarații și nici nu am mai ... (vezi toată discuția)
Amenda redusa cu 50% in 48 ore mik_zoltan mik_zoltan Stiu ca in majoritatea cazurilor cand cineva este amendat se poate plati 50% din amenda in termen de 48 ore. Dar am citit ceva ce spune ceva ... (vezi toată discuția)