avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenda penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenda penala

Buna seara, va rog sa ma lamuriti si pe mine cu un aspect.
Din momentul in care se stabileste o amenda penala in instanta in cazul conducerii unui vehicul sub influenta alcoolului redobabndirea de permis se face la 6 luni dupa ce s.a achitat amenda sau dupa 1 an ??
Tot aud variante ca dupa 1 an ... de ce supa un an daca in codul penal scrie ca dupa 6 luni , va rog lamurirMultumesc .
Cel mai recent răspuns: remus92 , utilizator 13:40, 7 Iulie 2018
ART. 116 oug 185/2002
(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
.........................................
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iulie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Vamultumesc pentru raspuns , deci dupa 6 luni din momentul achitarii amenzii penale pot da de permis.
Ce alcoolemie ati avut??
0.6 in aerul expirat , 1.3 in sange

Alte discuții în legătură

Obtinerea unui nou permis de conducere dupa ce in dosar s-a dispus amenda penala TheEmperor TheEmperor va rog sa-mi spuneti cat timp este retinut permisul de conducere s-au este anulat dupa o amenda penala de 1ooo ron la p alcoolemie de 1,8 in sange (vezi toată discuția)
Astept raspuns - alcoolemie 0.89 in aerul expirat, recuperare permis robert_nebunu robert_nebunu am fost prins cu alcoolemie de 0,89 in aerul expirat si urmeaza sa ma trimita in judecata pot scapa de pedeapsa cu noul cod nu mai am antecedente. Poate sa mi ... (vezi toată discuția)
Baut la volan irodbogdan irodbogdan Am facut o prostie ....m am urcat baut la volan mai exact 0,78 alcool in aerul expirat iar la sange astept rezultatele ....banuiesc ca o sa fie de 1,5 alcool ... (vezi toată discuția)