Am fost in pensie anticipata partiala si aum am trecut in pensie limita de varsta, pe decizia de pensie de varsta mi s-a adaugat punctajul obtinut pentru perioadele care nu au fost luate in calcul la pensia anticipata dar la acest punctaj, nu a mai fost aplicat indicele de corectie , care a fost aplicat la calculul pensiei anticipate. Pe decizia de acum la pct G alin 2 valoarea aferenta indicelui de corectie este aceiasi cu cea din prima decizie cu toate ca punctele realizate au crescut. Este corect ?
De acord ca se aplica o data dar la mine am avut un stagiu de vechime suspendat ( anii de facultate )iar acum la recalculare s-a ridicat aceasta suspendare si ar fi trebuit sa se aplice acelasi indice de corectie prevazut in prima decizie conform legii nu cel de la data recalcularii.
Tot legea spune ca stagiul asimilat(armata, cursuri universitare de zi, pensie de invaliditate) nu intra in calculul pensiei anticipate sau anticipate partiale.
Daca avem alta situatie cand solicit dupa un timp oarecare o recalculare a pensiei prin depunerea unor adeverinte obtinute ulterior, cu castiguri ce nu au fost luate in calcul la prima decizie de pensionare, punctajului obtinut aferent acestor sume i se aplica indicele de corectie din decizia initiala ??