avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... grupa 2 scaderea varstei de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

grupa 2 scaderea varstei de pensionare

Buna , am 21 ani 3 luni de grupa 2 ( 100% ) stagiu complet ( 35 ani ) nascut in ianuarie 1959 si as dori sa stiu cu cat mi se va reduce varsta de pensionare . Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 11:31, 7 Iulie 2018
Se castiga 3 luni la 1 an de grupa, deci 5 ani la cei 21 ani si 3 luni ai dv.
Reducerea este de 4 ani si 6 luni, din 65.
d-na Claudia-Elena Mardare ( colega dv ) spune "Se castiga 3 luni la 1 an de grupa, deci 5 ani la cei 21 ani si 3 luni ai dv. " .Nu se scad 3 luni la fiecare an de grpa 2 ? ar trebui 3x21=63luni =5ani si 3 luni ?

Carp Mircea a scris:

Reducerea este de 4 ani si 6 luni, din 65.

Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iulie 2018
Lamax, utilizator
Sunt doua aspecte total diferite :
- colegul s-a referit la reducerea varstei standard de pensionare cu 4 ani si jumatate, in loc de 65 de ani , veti iesi la 60 ani si 6 luni (pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare)

- colega s-a referit la stagiul de cotizare care se adauga in plus la ce aveti dvs.- de exemplu, daca aveti 35 de ani de stagiu vi se mai adauga inca 5 ani,in totalveti avea 40 de ani.
si atunci totusi cu cat se scade pt un an de gr 2 ? nu cu 3 luni ?

Cornel Vasile a scris:

Sunt doua aspecte total diferite :
- colegul s-a referit la reducerea varstei standard de pensionare cu 4 ani si jumatate, in loc de 65 de ani , veti iesi la 60 ani si 6 luni (pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare)

- colega s-a referit la stagiul de cotizare care se adauga in plus la ce aveti dvs.- de exemplu, daca aveti 35 de ani de stagiu vi se mai adauga inca 5 ani,in totalveti avea 40 de ani.

Va multumesc !
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iulie 2018
Lamax, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata popanicoleta popanicoleta Buna ziua, Tatal meu este nascut in decembrie 1959, si are 35 de ani de vechime in munca dintre care 11 ani si 6 luni de grupa I. Daca nu sunt informat ... (vezi toată discuția)
Pensie pentru limita de varsta boban81 boban81 Ma poate ajuta cineva sa-mi spuna cand pot iesi la pensie?Sunt nascut in 1953 luna 6 am o vechime de 10 ani la grupa 1,11 ani si 11 luni la grupa 2 si 8 ani la ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? elennna elennna Buna ziua. Sunt nascut la data de 15 noienbrie 1955. Am o vechime in munca de 40 de ani. Am grupa 1 in proportie de 50% (21 de ani si 8 luni). Cand as putea ... (vezi toată discuția)