avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata

Buna ziua,
Tatal meu este nascut in decembrie 1959, si are 35 de ani de vechime in munca dintre care 11 ani si 6 luni de grupa I.
Daca nu sunt informat gresit poate beneficia de o reducere a varstei de pensionare de 5 ani datorita stagiului complet de cotizare de 35 ani si de inca o reducere a varstei de pensionare de 5 ani si 6 luni datorita stagiului de cotizare de 11 ani in gr 1.
As dorii sa stiu daca aceste informatii sunt corecte, daca aceste doua reduceri se pot cumula si prin urmare se poate pensiona la varsta de 54 de ani si 6 luni.
Daca nu, spuneti-mi varsta minima la care se poate pensiona.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: popanicoleta , utilizator 17:21, 27 Martie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Adica nu mai este valabila legea 263/2010?
Pensia anticipată parţială
Art. 65

(1) Pensia anticipată parţială se cuvine, cu cel mult 5 ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare, persoanelor care au realizat stagiul complet de cotizare, precum şi celor care au depăşit stagiul complet de cotizare cu până la 8 ani.

Adica nu poate obtine o reducere de 10 ani si 6 luni ca o cumulare a celor doua reduceri pt grupa I si respectiv stagiu complet de cotizare?

Va multumesc mult.
Pensia anticipata partiala se acorda cu 5 ani inaite de varsta standard de pensionare nu inainte cu 5 ani de varsta standard redusa de pensionare.
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru tot !!! O zi buna.

Alte discuții în legătură

Grupa se ia in calcul la stabilirea pensiei anticipate? ContSters61634 ContSters61634 Reducerea vârstei de pensionare pentru grupa I sau a II a se cumulează sau nu cu reducerea de maxim 5 ani la stabilirea pensiei anticipate , respectiv ... (vezi toată discuția)
Grupa munca ciubotarudan ciubotarudan Pentru 13 ani si 7 luni lucrati in gr. 2 de munca, la impliniriea varstei de pensionare se adauga ceva . Mentionez ca sunt barbat ,nascut pe20.06.1954 , in ... (vezi toată discuția)
Data pensionare limita de varsta seneca399 seneca399 Sunt nascut in mai 1961,am 31 ani vechime in munca din care 9 ani in grupa a II-a.de munca Incepand cu 1 martie 2013 sunt pensionar invaliditate gr.III. La ce ... (vezi toată discuția)