Buna ziua,
Tatal meu este nascut in decembrie 1959, si are 35 de ani de vechime in munca dintre care 11 ani si 6 luni de grupa I.
Daca nu sunt informat gresit poate beneficia de o reducere a varstei de pensionare de 5 ani datorita stagiului complet de cotizare de 35 ani si de inca o reducere a varstei de pensionare de 5 ani si 6 luni datorita stagiului de cotizare de 11 ani in gr 1.
As dorii sa stiu daca aceste informatii sunt corecte, daca aceste doua reduceri se pot cumula si prin urmare se poate pensiona la varsta de 54 de ani si 6 luni.
Daca nu, spuneti-mi varsta minima la care se poate pensiona.
Multumesc anticipat!
Buna ziua,
Un barbat care este nascut in decembrie 1959 si are 25 ani de munca cotizati dintre care 11 de gr I si 9 ani de gr speciala ( in total 20 ani ) poate iesii la pensie la 55 ani?
Adica i se scad 10 ani din varsta limita de pensionare de 65 ani datorita gradului si a conditiilor speciale si i se mai adauga 10 ani de cotizatie ca sa poata indeplinii conditia de stagiu complet de cotizare de 35 ani?
Va rog sa imi spuneti varsta la care se poate pensiona.
Multumesc!
Buna ziua,
In cazul in care unui copil nu ii mai este permis de catre parinti sa mai intre in curte inclusiv casa in masura in care el are acolo bunuri, valori doua autoturisme,etc ce poate sa faca legal pt ca amiabil nu se poate rezolva problema.
Vreau sa precizez faptul ca parintii sunt proprietari dar nu au domiciliul la adresa respectiva.
Pot fi ei acuzati de sechestru de bunuri si abuz de incredere?
Va mai precizez faptul ca nici impreuna cu politia nu i s-a permis accesul in locatie.
Va multumesc.
Grupa munca
ciubotarudan
Pentru 13 ani si 7 luni lucrati in gr. 2 de munca, la impliniriea varstei de pensionare se adauga ceva . Mentionez ca sunt barbat ,nascut pe20.06.1954 , in ... (vezi toată discuția)