Plec în străinătate cu copii, de tot și doresc sa am custodia totala a lor. Menționez ca am loc de munca, studiez, copii sunt la școală. Am înțeles ca se poate prin ordonanță prezidențială. Care e procedura? Mulțumesc
Buna ziua,
Autoritatea parinteasca comuna este regula, cea exclusiva este exceptia. Nu se obtine atat de usor precum sunteti tentata sa credeti. Varianta usoara este doar aceea in care tatal minorilor isi da acordul in acest sens. Dar nu pe calea ordonantei presedintiale, ci pe procedura obisnuita.
Pe calea ordonantei presedintiale se poate obtine suplinirea acordului tatalui pentru emiterea pasaportului, de exemplu, dar cu conditia existentei unui dosar de fond.
Deci, faptul ca vreti sa plecati din tara cu copiii si asta cat mai repede, nu inseamna ca va fi si posibil atat de repede.
Custodia exclusivă se obține foarte greu.
Dacă nu va corelație bine cazul nu veti obtine.
E p9sibil sa fie recomandabil sa obțineți pe ordonanta mai întâi suplinirea acordului tatălui.
Luati legatura cu un avocat ca sa stiti in concret cum ar fi mai bine sa acționati.
Depinde si in cât timp vreti sa plecati.
E bine să știți că vor fi necesare cel puțin două procese.
In nici un caz nu o sa obtineti pe calea ordonantei presedentiale.Sanse destul de reduse la prima vedere dar in functie de situatia de fapt puteti incerca.