Buna ziua,
Context:
- apartament aflat in renovare
- bloc anvelopat, construit din placi de beton armat
- geamuri termopan
- in bucatarie exista deja 2 gauri date in peretele spre exterior: aerisirea pentru centrala si aerisirea pentru hota
- centrala termica ce va fi schimbata va avea tiraj fortat
- ar mai fi in incapere un aragaz, de principiu full electric, dar sa presupunem ca e full pe gaz (plita + cuptor)
- desi exista centrala termica instalata de mai bine de 10 ani in locuinta, detector de gaz cu electrovalva nu exista, dar noi intentionam sa punem
Am citit diverse informatii din multiple surse - cele mai relevante:
- AvocatNet:
www.avocatnet.ro/articol_434...
- Normele de aplicare ANRE, publicate in MO:
[ link extern ]
Ma puteti lamuri cu privire la obligativitatea acestor orificii suplimentare si cu privire la dimensiunile acestora? Nu am putut identifica notiunea aceea de debit instalat ca sa stiu care e baza de comparatie, nu este precizat in descrierile electrocasnicelor. Mentionez inca o data ca in ceea ce priveste detectorul de gaz, acesta va fi instalat deodata cu noua centrala termica.
De asemenea, in articolul avocatnet nu se precizeaza aceasta obligativitate, iar instalatorii par sa aiba pareri impartite si empirice cu privire la ea. Ne dorim sa fim in siguranta si in legalitate, dar nici nu vrem sa facem peretii svaiter (cu deranjul si riscurile de rigoare si pentru vecinii nostri) daca nu este neaparat necesar.