avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Se poate scăpa fără dosar penal dacă ai condus o ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Se poate scăpa fără dosar penal dacă ai condus o motocicletă fără permis?

Vreau să știu la ce aș putea să mă aștept avand in vedere că la vârsta de 17 ani am fost prins de către politie cu o motocicleta iar acum am primit citație să mă prezint la tribunal (acum avand 19 ani) mentionez ca mi-am scos cazierul si sunt in scoala de soferi, multumesc!
Cel mai recent răspuns: DIANA POPESCU , Avocat 10:34, 10 Iulie 2018
Conducerea unui vehicul fara permis de conducere constituie infractiune, prevazuta si pedepsita de art. 335 C.p. Referitor la consecintele raspunderii penale, avand in vedere ca fapta a fost savarsita in timpul minoritatii, se poate lua una dintre masurile educative prevazute de Codul penal, chiar daca la acest moment este implinita varsta majoratului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere fara permis utilizatoranonim10 utilizatoranonim10 ce as putea pati daca as fi oprit in trafic de un echipaj de politie fara a poseda permis de conducere si sa nu fiu major????:O:( (vezi toată discuția)
Poate un minor de 17 ani sa primeasca condamnare pentru furt ... jdjdisnfjfjfj jdjdisnfjfjfj Poate un minor de 17 ani sa primeasca condamnare pentru furt din magazin? (vezi toată discuția)
Am condus fara carnet ! AlyN. AlyN. Buna seara,aseara am fost sunat de un prieten sa merg sa ii fac franele la masina. A venit m-a luat de acasa si mergeam spre locuinta acestuia. Pe drum masina ... (vezi toată discuția)