avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Culpă comună stabilită în mod eronat. Se poate ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Culpă comună stabilită în mod eronat. Se poate contesta, sau ne luptăm cu morile de vânt?

Buna ziua tuturor! Acum o lună (cam asa ne-au taraganat ăștia cu asigurările care ne-au dat un raspuns care ne-a uimit pe toti..) am avut nefericita întâmplare.. Am intrat de pe un drum județean pe un alt drum secundar.. Ok.. masini parcate pe dreapta, ne asiguram frumos din fata, din spate ca nu vine nimic, ne angajăm în depășirea lor.. tin sa precizez ca acest drum este unul principal de care se leaga mai multe străduțe.. Nu are marcaje, nu are indicatoare, nu are nimic (abia de la facerea altui drum au mai început ăștia sa mai pună câteva indicatoare prin sat..). Cum spuneam, ne angajăm în depășire după ce ne-am asigurat, moment în care de pe una din străduțe, din stânga soferului) vine în viteza (pragul îndoit si impactul ne spune clar ca băiatul nu a oprit sa se asigure, ci a intrat ca Gheorghe în noi).. El a declarat la asigurari că se afla in acel moment pe banda lui de mers (a declarat fals, deoarece el era la mijlocul benzii), deși nu cred ca avea vreo relevanță.. bun.. a venit si raspunsul asigurărilor.. cică ar fi culpa comuna din punctul lor de vedere nu am respectat prevederile articolului 132 din Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 R.. Intrebarea mea, ca aici vrem să ajungem, este.. se poate contracara? Vrem sa ii dam in judecata, deoarece nu mi se pare normal sa ne scoată si pe noi vinovati, cu o pagubă aproximata de ei la 5000 lei si sa plătim pentru pagubă altuia.. Vom avea șanse de izbândă, sau ne luptăm cu morile de vânt?
Ultima modificare: Joi, 12 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 17:22, 30 Iulie 2018
În instanță se va analiza pe baza de probe.
În afară de masina avariata, alte probe din pacate nu prea avem.. de obicei, avem camera de bord.. din pacate ne face figuri si nu a înregistrat nimic atunci.. Multumesc de raspuns..

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

În instanță se va analiza pe baza de probe.

Bună ziua. Nu sunt în domeniu dar, ca o părere personală, după ce am citit acel articol ce îl invocă ei, eu aș face contestație. În acel articol se referă la circulația din sens opus, nicidecum din lateral, de unde înțeleg că va lovit celălalt. Dar, mă repet, e o părere personală, nici măcar carnet de șofer nu am :)
Dacă aveați filmare era de mare ajutor...
Păi exact asta invoca.. si nu inteleg ce relevanță are..

Ionut.ion a scris:

Bună ziua. Nu sunt în domeniu dar, ca o părere personală, după ce am citit acel articol ce îl invocă ei, eu aș face contestație. În acel articol se referă la circulația din sens opus, nicidecum din lateral, de unde înțeleg că va lovit celălalt. Dar, mă repet, e o părere personală, nici măcar carnet de șofer nu am :)

Alte discuții în legătură

Accident rutier - cine este vinovat? Ionatan Ionatan In urma cu cateva zile ma aflam pe un drum in depasirea pe contrasens a 2 masini (deparirea era permisa, linie discontinua) am ajuns in dreptul masinii a II-a ... (vezi toată discuția)
Se mai poate face ceva după mai mult de 15 zile de la accident pentru a se face dreptate ? mihaild mihaild 1) La începutul lunii septembrie 2017, a avut loc un accident de circulație cu vătămare corporală. 2) Accidentul, care a avut loc într-o localiste, ... (vezi toată discuția)
Accident bizar - culpa comuna ? westdesign westdesign Buna ziua, incerc sa va descriu cat mai exact accidentul pe care l-am avut in urma cu 4 ore. Ajuns intr-o intersectie dirijata dintre un drum cu sens ... (vezi toată discuția)