avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Perioada fiscala tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Perioada fiscala tva

Buna ziua, in cazul d092 daca am depus, devin automat platitor lunar, mai trebuie sa astept vre-o decizie de la finante?
Si inca o intrebare, in cazul in care primesc un avertisment..se prescrie? in cate luni?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 12:58, 11 Iulie 2018
Nu se va mai emite nicio decizie.
m-au sunat ca o sa primesc avertisment...aste se prescrie daca nu se intampla nici o abatere in 6 luni?
D092 fiind o declaratie de mentiuni se sanctioneaza cf CPF:

ART. 336 Contravenții

(1) Constituie contravenții următoarele fapte, dacă nu au fost săvârșite în astfel de condiții încât să fie considerate, potrivit legii, infracțiuni:

a) nedepunerea de către contribuabil/plătitor la termenele prevăzute de lege a declarațiilor de înregistrare fiscală, de radiere a înregistrării fiscale sau de mențiuni;

............

d) cu amendă de la 1.000 lei la 5.000 lei pentru persoanele juridice încadrate în categoria contribuabililor mijlocii și mari și cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei, pentru celelalte persoane juridice, precum și pentru persoanele fizice, în cazul săvârșirii faptei prevăzute la alin. (1) lit. a), b), i) - m) și ț);

Totusi cf HG nr. 33/2018 privind stabilirea contravenţiilor care intră sub incidenţa Legii prevenirii nr. 270/2017, precum şi a modelului planului de remediere

43. Art. 336 alin. (1) lit. a), b), d) -f), h), s) şi ş), art. 336 alin. (31) şi alin. (32) şi art. 337 alin. (1) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscală, ....

aceasta contraventie intra sub incidenţa Legii prevenirii nr. 270/2017. si astfel ati fost sanctionat doar cu avertisment urmand ca in cazul în care, în termen de 3 ani de la data încheierii procesului-verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii în condiţiile prevăzute la art. 4, contravenientul săvârşeşte din nou aceeaşi contravenţie, sunt direct aplicabile prevederile legale în vigoare privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iulie 2018
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie 205 nedepusa ilmir1 ilmir1 Buna ziua. Am uitat sa depun declaratia 205, de fapt in urma unor eram ferm convins pina astazi ca de fapt nu mai trebuie sa o depun pt salarii Pot sa merg ... (vezi toată discuția)
Amenda nedepunere declaratia 394 Catalin2010 Catalin2010 Care e amenda pentru nedepunerea declaratiei 394 in cazul in care nu am decat operatiuni de achizitie bunuri din tara, deci nu am obligatia platii TVA (vezi toată discuția)
Reclamatie administrator/presedinte asociatie locatari puimicc puimicc In urma reclamatiei impotriva administratorului si a presedintelui unei asociatii de proprietari (pentru fapte din luna iunie 2018) s-a aplicat avertisment. ... (vezi toată discuția)