avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Managerul este functionar public?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Managerul este functionar public?

managerul unei case de cultura a studentilor, incadrat prin contract de management este functionar public, in sensul legii 188? revocarea sa abuziva din functie se ataca la contencios sau la trib muncii?
Multumesc pt raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Utzu , utilizator 23:42, 4 Noiembrie 2009
ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ nr. 189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură

ART. 2
În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, termenii şi expresiile de mai jos au următoarele semnificaţii:
b) manager - persoana fizică sau juridică ce a câştigat concursul de proiecte de management organizat de către autoritate şi a încheiat un contract de management, în condiţiile prezentei ordonanţe de urgenţă;
ART. 23
Contractul de management se încheie pe o durată determinată, egală cu cea pentru care a fost aprobat proiectul de management.
ART. 25
(1) Pe durata contractului de management, autoritatea verifică modul în care sunt respectate clauzele acestuia de către manager, în cadrul evaluărilor periodice ale managementului.
(2) Părţile au dreptul de a reanaliza periodic sumele necesare realizării programului, în raport cu valorile asumate prin angajamentele luate în documentul de referinţă, şi de a negocia anual programul minimal, în funcţie de bugetul aprobat pentru derularea contractului de management.
(3) Rezultatele negocierilor desfăşurate potrivit alin. (2) sunt consemnate în acte adiţionale la contractul de management.
-----------
ART. 32
(1) Contractul de management încetează în următoarele cazuri:
a) rezultatul evaluării managementului este nesatisfăcător;
b) expirarea duratei pentru care a fost încheiat;
c) managerul nu mai îndeplineşte oricare dintre condiţiile prevăzute la art. 3;
d) renunţarea de către manager la mandatul încredinţat;
e) cu acordul părţilor;
f) decesul sau punerea sub interdicţie judecătorească a managerului.
ART. 35
(1) Soluţionarea litigiilor apărute în legătură cu atribuirea, încheierea, executarea, modificarea şi încetarea contractului de management, precum şi a celor privind acordarea de despăgubiri se realizează potrivit prevederilor Legii nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare.
(2) Acţiunea în justiţie se introduce la secţia de contencios administrativ a tribunalului în a cărui jurisdicţie se află sediul autorităţii.
RT. 36
(1) Evaluarea managementului se face pe baza Regulamentului-cadru de organizare şi desfăşurare a evaluării managementului, elaborat de Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional, şi reprezintă procedura prin care autoritatea verifică modul în care au fost realizate obligaţiile asumate prin contractul de management, în raport cu resursele financiare alocate.
(2) În toate cazurile, evaluarea prevăzută la alin. (1) se face prin analizarea proiectelor realizate în cadrul programului asumat şi, după caz, ţinându-se cont şi de activităţile realizate, altele decât cele prevăzute în programul minimal.

In consecinta, interpretez ca managerul casei de cultura este personal contractual si litigiile se solutioneaza conf. art.35 in contencios.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2009
godspeed, utilizator
Utzu a scris:

Oricat de ciudat suna.. intrebarea mea a plecat tocmai de la acest act normativ.. care are in vedere unitatile din subordinea m culturii iar nu din cea a MTS cum sunt casele de cultura studenteasca.. tot pe contencios voi merge.. contactele de mngmnt MTS cica merg pe HG 1721?2008 si HG 527 / 2009..
orisicat.. recunoscand ca sunt in aer pe acest subiect.. va multumesc pentru raspuns! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog urgent ! - care este nota minima ? cristiannegru cristiannegru La evaluarea finala a managerului in cultura nota obtinuta a fost nota 9,00. Cf. legii, managerul trebuie sa ia la evaluare o nota peste nota 9. Cf. OUG ... (vezi toată discuția)
Concurs pentru postul de director Hobitzi Hobitzi As dori sa stiu procedeul concret si prevederile legale pentru angajarea unui director la o institutie publica de cultura.Cat dureaza aceste contracte si daca ... (vezi toată discuția)
Model contract impresariat artistic vikymiti vikymiti va rog , are cineva un model de contract management sau impresariat artistic?multumesc (vezi toată discuția)