avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am cumpărat o mașină din UK și nu pot s-o ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am cumpărat o mașină din UK și nu pot s-o înmatriculez, deși am trecut RAR-ul fără probleme, pentru că acolo figurează ca vehicul pentru distrugere. Ce pot face?

Buna ziua. Ma confrunt cu o problema. Am o masina cumparata din Marea Britanie. Am pregatit dosarul de inmatriculare, am trecut RAR-ul fara probleme si am mers la ghiseu pentru numere definitive. Aici mi s-a spus ca nu imi gaseste masina in sistemul EUCARIS si ca o sa intre la verificari. Azi m-au anuntat ca nu imi inmatriculeaza masina pentru ca figureaza ca vehicul pentru distrugere in Marea Britanie. Precizez ca masina e in stare perfecta si am trecut rar-ul fara probleme. Ce pot face? Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Este corect sa analizam la concret.
Acel cineva din Romania de al care ati cumparat dvs. masina (intermediarul intre dvs. si proprietarul/ vanzatorul englez) are o mare responsabilitate in sensul ca poate este ocupatia sa de baza - aducerea de masini din Anglia.
Cine a intocmit actele de vanzare-cumparare are o responsabilitate, nu a verificat in EUCARIS. Aceeasi vina o aveti si dvs., dati niste bani fara sa fiti sigur ca obiectul cumparat este in regula.
Nu exista alta solutie de a fi proprietarul acestei masini inregistrate legal, in Romania, decat aceea ca proprietarul sa sterga mentiunea de distrugere din Anglia si sa apara modificarea in EUCARIS.
O solutie poate fi sa deschideti actiune in instanta impotriva vanzatorului roman al masinii aduse din Anglia. Vor necesare expetize tehnice judiciare si cheltuieli care nu sunt simbolice. Procedura este de durata. Nu se poate sti cu siguranta ce va decide instanta de judecata.
Va aflati in situatia in care detineti un vehicul care nu poate fi inmatriculat deoarece in tara de provenienta figureza inregistrat la categoria distrugere respectiv nu corespunde normelor tehnice pentru a circula pe drumurile publice
Nu aveti cum sa interveniti asupra deciziei autoritatilor din tara de provenienta
Dv aveti dreptul sa solicitati recuperarea c/v achizitie vehicul de la vanzator
Daca si vanzatorul nu este vinovat ,daca si acesta a achizitionat vehiculul de la tert fara sa cunoasca situatia reala ,va confruntati cu situatia in care detineti un vehicul pe care nu il veti putea inmatricula in Romania
In mai multe tari se practica aceasta situatie cu vehiculele implicate in evenimente rutiere in urma carora au fost generate defectiuni pentru care normele tehnice nu mai permit repararea/inlocuirea si repunerea in circulatie a respectivului vehicul
O data inregistrat vehiculul pentru distrugere,nu se mai poate reintroduce in circulatie vehiculul respectiv iar documentele acestuia sunt blocate in baza de date ale autoritatilor iar proprietarului i se restituie cartea de identitate blocata
Am lamurit problema. Principala si singura vina o poarta cei din Anglia care in loc sa distruga masina, au vandut-o. O masina data spre distrugere automat ramane fara numere si fara carte. Masina mea in schimb a avut si carte si numere. Nu avea nimeni cum sa isi dea seama de problema. La masinile din germania se pune o stampila pe brief si se taie un colt din el. La cele de Anglia se distrug actele. În cazul meu firma care trebuia sa o distruga, a vandut-o.
Ati lamurit problema, dar din pacate nu ati si rezolvat-o. Tot nu puteti inmatricula masina in Romania.
Posibil sa trebuiasca o actiune in instanta pentru a va recupera dvs. banii de la ultimul vanzator si acesta de la intermediarul anterior si acesta de la firma care desi trebuia sa distruga masina si actele, nu a facut-o.
Nu am nicio dovada ca am dat banii vanzatorului aici in romania. Am scris mai sus ca am intocmit contract englezesc intre mine si englezul care apare pe carte

Alte discuții în legătură

Probleme rar Ionel77 Ionel77 Am cumpărat o mașină adusă din Germania de cineva din Brăila, i-am scos Nr roșii am declarato la impozit,am programat-o la RAR Ct pentru data de ... (vezi toată discuția)
Modificare masina cu volan pe dreapta adusa din anglia leorot leorot Intentionez sa cumpar o masina din Anglia cu volan pe dreapta. 1.Stie cineva daca in acte se mentioneaza ca masina are volan pe dreapta ? 2. Daca montez ... (vezi toată discuția)
Amenda si retinere certificat la autovehicul inmatriculat in grecia, pentru folii pe geamuri laterale fata Phlom Phlom Buna seara! In urma cu putin timp am venit in vizita in Romania la neamuri, cu masina personala, inmatriculata in Grecia. Astazi am fost oprit in trafic de ... (vezi toată discuția)