avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declaratia Unica 2018
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declaratia Unica 2018

1-Sunt Persoana Fizica -pensionar. Daca CASS se cumuleaza la venituri din arenda si venituri din inchiriere bunuri daca depaseste pragul de 22.800 lei/an ; si daca toate veniturile [dividende; dobanzi; Jocuri de noroc ; loto etc. ] depasesc acest prag 22.800 lei/an se cumuleaza pentru plata CASS sau sunt separate pentru fiecare venit luat separat ?
2-Daca un nou contract de inchiriere se mai depune la ANAF sau se adauga in Declaratia Unica online. Dar contractile de Comodat se depun la ANAF sau se mai adauga la Declaratia Unica online sau doar legalizate la notar ?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Iulie 2018
25379, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:55, 12 Iulie 2018
Pentru ca e primul an de aplicare a declaratiei unice si dumneavoastra aveti asa de multe tipuri de venit, cel mai recomandat ar fi sa mergeti la finante s-o depuneti si va vor ajuta ei la completare pentru a nu gresi.
Contractele de comodat nu se depun la ANAF si nu se adauga la declaratia unica pentru ca ele nu aduc venit proprietarului.
Pentru CASS se cumuleaza veniturile din arenda si veniturile din inchiriere bunuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 212 - neclaritati impozite 2017 (cas pt dividende incasate in 2017) cristi_22 cristi_22 Buna ziua, Sunt salariat (8 ore, salar peste salar minim). Am si un PFA norma de venit. Norma de venit pt 2017 a fost injumatatita (adeverinta salariat) ... (vezi toată discuția)
Cass completare formular unic steef steef Anul acesta estimez venituri din activitati independente peste 22.800 lei prin urmare platesc cass si cas raportat la 1900 lei pe luna .Deasemenea anul acesta ... (vezi toată discuția)
Fiscalitate - impozit pe venit, cas, cass berti berti Buna ziua, O persoana care are activitate independenta din servicii externe SSM si pentru care depune in fiecare an Declaratie Unica, cum ar trebui sa ... (vezi toată discuția)